Botanica Slavica a jej voňavý peeling

12:29

Bez kvalitného pleťového peelingu si už svoju kozmetickú rutinu neviem ani predstaviť a myslím si, že som to už nie raz spomenula. Aj vďaka nim sa mi podarilo dostať pleť do vynikajúceho stavu a ich používanie si užívam. Používam ich od strednej školy (aj keď uznávam, že tie, ktoré som si vtedy kupovala, asi veľa vody nenamútili) a v posledných rokoch som našla niekoľko značiek, za ktoré by som dala pokojne aj ruku do ohňa. Patrí k nim aj Botanica Slavica, ktorú kupujem na internete alebo pri mojich častých potulkách po DM drogérii. Je prírodná, voňavá a dobre vyzerá. Naposledy som sa rozhodla pre pleťový peeling, ktorý je iný ako tie, na ktoré som zvyknutá.


Botanica Slavica Pleťový peeling 9 divov kvetov zloženie

Botanica Slavica Pleťový peeling 9 divov kvetov

Botanica Slavica Pleťový peeling 9 divov kvetov

Táto značka ma zaujala už pred pár rokmi, skúsila som dezodorant či masku a potom som na ňu chvíľu pozabudla. Keď som však začiatkom roka zbadala tento peeling, musela som sa k nej vrátiť, pretože som si spomenula, aká voňavá a účinná bola. Botanica Slavica Pleťový peeling 9 divov kvetov je iný, no rozhodne mu to neuberá na atraktivite, skôr naopak. Sadli sme si celkom dobre :)

Balený je krásne. Tmavý sklený obal s čiernym vrchnáčikom je pre mňa elegantným doplnkom kúpeľne. Ozdobený je kvetinovou etiketou a aj vďaka nej je skrátka na zjedenie. Vyzerá ako nejaké malé umelecké dielo a občas si poviem, že to naozaj vyzerá tak, akoby tam niekto tie kvety len teraz niekedy nakreslil. Má až 120 ml a nestojí ani 12 eur, takže kúpa je to výhodná.

Keď som ho prvý raz otvorila, nebola som si celkom istá, či mi neposlali zlý produkt. Ono na obale bolo napísané, že peeling, ale čo keď to vyzeralo ako nejaká nadýchaná pena? Rýchlo som však prišla na to, že toto je naozaj peeling a vonia krásne. Obsahuje výťažky z 9 kvetov, ktorými sú lipa malolistá, rumanček kamilkový, nechtík lekársky, púpava lekárska, fialka voňavá, sedmokráska obyčajná, echinacea purpurová, borák lekársky a levanduľa lekárska. Vďaka nim vonia rozprávkovo a večerné čistenie pleti je tak upokojujúcim a príjemným rituálom krásy.

Nadýchaná pena obsahuje jemné exfoliačné čiastočky, ktoré sú k pleti mimoriadne šetrné a vôbec ju nedráždia. Bála som sa, aby nebol až príliš jemný, ale vykľulo sa z neho milé prekvapko. Používam ho tak dva - tri razy týždenne, lebo moja pleť je zmiešaná, citlivej či normálnej postačí raz týždenne. Ubúda z neho pomaličky a trvalo mi týždne, kým sa dostala k druhej polovici, preto si myslím, že táto investícia sa oplatila.

Botanica Slavica Pleťový peeling 9 divov kvetov má výbornú vlastnosť  pleť čistí ľahko a bez podráždenia alebo vysušenia. Preto ho pokojne môžu skúsiť aj majiteľky citlivejšej pleti. Neporadí si s čiernymi bodkami (tam mi však veľmi pomáhajú masky), ale pleť výborne vyčistí, zjemní a odstráni z nej odumreté bunky. Prispieva k tomu, že pleť je hodvábne jemná a rozjasnená. Ulahodil mi aj v čase, keď sa mi okolo nosa robil ekzém a pleť nezniesla čokoľvek. 

Plusy:
  • veľký za fajn cenu
  • pekne vyzerá
  • krásne vonia
  • zaujímavá a nevšedná konzistencia
  • jemný, ale účinný
  • do hĺbky čistí pleť, odstraňuje čierne bodky, nedráždi pleť, ostáva hydratovaná, vyživená, jemná a pripravená na ďalšiu starostlivosť 
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Botanica Slavica alebo v DM-ke, jeho cena je 11,90eur. 


Mali ste už takýto penový peeling? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tento peeling je úžasný, ja mám len iný rad 9 divov plodov, ale fakt ako píšeš krásne čistí. Ja ho mám aj rok kým ho miniem ale je to trieda. Naozaj vyčistí pleť aj čierne bodky viditeľne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten peeling rad 9 divov plodov sa musím pozrieť trochu lepšie, lebo podľa tvojho popisu vyzerá božsky :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe