Rozmarínový olej

16:02

Ako som sa zamilovala do rozmarínového oleja. Alebo ako som si vytvorila novú závislosť. Aj tak by sa tento článok ešte mohol volať. Lebo telové oleje som doteraz takmer nepoužívala. Občas sa nejaký poličkou mihol, ale obyčajne som ho ani nepoužívala ja. Vyhovovali mi mlieka, občas nejaký ten jogurt. Ale Savon raz a navždy zmenil môj pohľad na telové oleje. Je to mladá značka slovenskej prírodnej kozmetiky, ktorá ponúka produkty pre celú rodinu. Ja si zvykám na štyri z nich. Tým najfamóznejším je olej, o ktorom dnes budem spievať oslavnú ódu.






O rozmarínovom oleji Savon si môžete prečítať:

       "Telový a masážny olej Rozmarín oživuje pokožku a dodáva jej novú pružnosť a vitalitu. Tepelné účinky rozmarínu pôsobia účinne na bledú a unavenú pokožku, na poruchy prekrvenia, studené končatiny a oslabené väzivo, tíši bolesť svalov. Olej je vhodný na pleť aj pokožku celého tela, pri svalovej únave, bolestiach a prechladnutí.
Rozmarín lekársky (extrakt v mandľovom oleji) pri bolestiach hlavy, psychickej únave a nervového vyčerpania. Na pokožke pomáha zmierniť preťaženie, opuchy, môže byť použitý na akné, dermatitíde a ekzémom. Rozmarínový olej je účinný pre duševnú únavu, problémy krvného obehu, bolesti svalového systému, dýchacie cesty, pokožku a vlasy.
Telový olej je zložený zo zmesi za studena lisovaných olejov a olivového squaléna, ktorý je veľmi jemným olejom, ktorý sa vstrebáva hlboko do pokožky, udržuje elasticitu pokožky, zosilňuje rast nových buniek a hydratuje ju.
Mandľový olej je vhodný pre veľmi citlivú pokožku, je ľahko vstrebateľný, nezanecháva pocit mastnoty, má silné upokojujúce a regeneračné účinky.
Makadamiový olej je ochranný olej s vysokou absorpčnou schopnosťou. Používa sa na zjemnenie a zvláčnenie pokožky, ochraňuje kožné bunky pred opotrebením čím zabezpečuje zdravšiu pokožku.
Marhuľový olej je bohatý na antioxidanty, vrátane vitamínov A a C, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením voľnými radikálmi.
Zloženie: Mandľový olej, Marhuľový olej, Makadamiový olej, Olivový squalén, Esenciálny olej rozmarín, eukalyptus, borovica, Vitamín E, Rozmarín lekársky."

Nikdy predtým som telové oleje dlhodobo nepoužívala. Až doteraz. Úplne ma opantal a odsunula som nabok všetko ostatné. Vytvorila som si nový rituál, výsledkom ktorého je asi najjemnejšia a najkrajšia pokožka, akú som kedy mala. A vďačím za to rozmarínovému oleju. Savon má v ponuke deväť rôznych olejov. Zaujali ma ešte levanduľový, ylang ylang, jazmín a medovka. Časom by som sa na ne rada vrhla, lebo predpokladám, že voňajú neskutočne krásne. Aj to je jedna z mnohých výhod telového oleja. Balený je v plastovom priesvitnom obale a má 100 ml. Jednoduchá, ale pekná etiketa dotvára celkový dobrý dojem. Veľkosť je super, pretože jednak sa všade vojde a jednak so mnou aj cestoval, lebo nie je ťažký. Obal ho chráni dobre, aj keď som ho nechtiac zhodila z umývadla, vydržal. Ako som už spomenula, jeho veľkým plusom je vôňa. Bola som veľmi zvedavá, ako bude rozmarín voňať. Vôňa rozmarínu je veľmi energická a príjemná, pripomína mi Vianoce :) Neviem si pomôcť, ale ja tam cítim borovicu, Vianoce a úplný pokoj. Tak čarovná a opojná vôňa to je. Voči olejom mávam obyčajne veľký rešpekt, lebo sa trochu bojím mastného filmu na pokožke. Našťastie, aj tento problém som rýchlo vychytala. Olej používam každý druhý deň po sprche alebo kúpeli. Do ešte vlhkej pokožky celého tela vmasírujem niekoľko kvapiek oleja, ktorý sa tak o niečo rýchlejšie a lepšie vsiakne. Po pár minútach sa môžem bez strachu obliecť do pyžama. Nasledujúci deň po kúpeli použijem telové mliečko a zasa ho prestriedam s olejom. Výsledok? Neuveriteľne jemná, hladká, hydratovaná a pružná pokožka. Už niekoľko týždňom ma vôbec netrápia suché lakte ani kolená. Sú stále rovnako jemné ako zvyšok pokožky a po šupinkách niet chýru ani slychu. Proste paráda. Najlepšie je, že mi vonia aj pyžamo a vôňa sa pozvoľna uvoľňuje a je ju cítiť skoro celý večer. Uľavuje aj od príznakov ekzému a pomáha aj napríklad po veľkej námahe, kedy si svaly zaslúžia pozornosť. Môže sa použiť aj ako masážny olej, nezanecháva mastný pocit.
Výhod, ktoré so sebou prináša, je veľmi veľa a ja môžem olej len odporúčať. Netreba sa báť mastnoty, pekne sa vstrebáva a výsledkom je krásna pokožka :)

Plusy:
  • Menší, šikovný ple
  • Krásne vonia
  • Nie je veľmi mastný
  • Dobre sa vstrebáva
  • Pokožku regeneruje, hydratuje, zjemňuje, zanecháva pružnú, pevnú, pomáha pri ekzémoch, skvelý pri svalovej únave
Mínusy:
  • Nenašla som
Olej kúpite za 8 eur v eshope Savon.

Aký olej je váš obľúbený? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. O rozmarínovom oleji som zatiaľ nepočula, no vyzerá skvelo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja rada vyhľadávam zaujímavé oleje, teraz som si kúpila orechový a je super :)

      Odstrániť
  2. Taky jsem o něm zatím neslyšela. Možná kdybych si nepřečetla recenze a dojmy od ostatním asi bych si ji nekoupila jelikož bych ho vůní přirovnávala ke klasickému rozmarínu a to já úplně ne-e . No nevím, pokud něco podobného najdu v drogerce tak ho asi zkusím :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa trochu bála vône, ale obľúbila som si ju,lebo je taká iná :)

      Odstrániť
  3. Rozmarýnový olej jsem ještě nikdy neměla..

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe