Mätová rozprávka

12:17

Kvetové vody som si obľúbila v okamihu, ako som vyskúšala ružovú vodu. Od tohto dňa som ich začala spoznávať, hľadať rôzne iné a spoznávať, ktorá má akú silu. Učím sa, ktorá rastlinka čo dokáže a prečo by mala byť v našej domácej lekárničke. Pre rokom a kúsok som sa začala zaujímať aj o esenciálne oleje. Nemusela som, chcela som. Keď chce človek žiť zdravšie a bližšie k prírode, mal by vedieť, ako využiť jej dary. Nech si ale čokoľvek vyberiem, vždy som tak trochu zvedavá, ako ten produkt bude voňať. Keď sa mi doma objavila organická bylinková voda mäta prieporná, predstavila som si vôňu čerstvej domácej limonády na slnkom zaliatej terase. Počas horúceho letného dňa, kedy je všetko o niečo krajšie a jednoduchšie. Kedy ma netrápi plynutie času ani problémy, ktoré okolo mňa obyčajne sú. Vnímam len tú vôňu a pokoj.

Navia


mätová organická voda

bylinková pleťová voda

mäta prieporná voda

mätová voda

Organická bylinková voda mäta prieporná

Navia má vynikajúco rozdelenú kozmetiku na problematickú, suchú/citlivú a zrelú pleť. Vďaka tomu je orientácia v produktoch jednoduchšia. Ponuka kvetových vôd je pestrá a okrem overenej klasiky v podobe ružovej vody nájde aj skvosty ako levanduľová, harmančeková či práve moja mätová. Veľmi sa mi páči, že kvetové vody sú v tmavom skle a je na nich pekná, akoby namaľovaná etiketa. Väčšie balenie s objemom 100 ml je skvelé, ale menšie s objemom 30 ml ešte lepšie, pretože má aj praktický rozprašovač. 

Tento čistý bylinkový hydrolát bez konzervačných látok si ma získal okamžite. Na prvý pohľad. Váhala som medzi ním a tým levanduľovým. Nakoniec som rada, že mätovú vodičku som mala skorej. Vonia naozaj nádherne. Svieža mentolová vôňa je fantastická a prináša ku mne vlnu optimizmu. Po použití zanecháva na pokožke jemne chladivý pocit, ktorý je príjemný ako v zime, tak aj v čase horúčav. Pokožku dokáže upokojovať a osviežovať. Ráno je skvelým pomocníkom, pretože pomáha uzatvárať póry a zmatní pleť. Vďaka tejto vodičke a podkladovej báze make up pekne drží bez lesku a zvýraznenia pórov v T zóne. Pleť dočistí a tonizuje, pripraví ju na denný či nočný krém. 

Aplikovať ju môžete na vatový tampón alebo priamo na pleť. Zvykla som si nastriekať ju na tvár a hneď naniesť pleťový olej. Ten sa lepšie a rýchlejšie vsiakne do pokožky a nezanechá mastný pocit. Vynikajúca je aj na vlasy. Po umytí vlasov, keď sú ešte vlhké, ju nastriekam na pokožku a do vlasov. Moja ekzémom  ničená pokožka potom menej svrbí a hoci ekzém nemizne, cítim sa omnoho lepšie. Vlasy sa dobre rozčesávajú a ako bonus aj voňajú. Upokojujúce účinky vody možno využiť aj po holení alebo depilácii, kedy je pokožka červenšia alebo citlivejšia. V lete sa dá vďaka šikovnej veľkosti nosiť so sebou v kabelke a osviežiť sa kedykoľvek v priebehu dňa.


Plusy:
  • Pekné sklené obaly
  • Hydrolát bez konzervačných látok
  • Krásna vôňa
  • Pleť dočistí, zjemní, zmatní upokojí
  • Zanecháva osviežujúci pocit
  • Vlasovú pokožku upokojuje, uľaví od svrbenia, vlasy sa ľahšie češú a pekne voňajú
  • Upokojuje pokožku po holení, možno použiť na osvieženie počas celého dňa
Mínusy:
  • Nenašla som

Mätovú vodu nájdete v eshope Navia alebo v partnerských predajniach za 4,50 eur.

Akú kvetovú vodu obľubujete? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Musí skvele voňať. Myslím, že by sadla aj na moju problematickú pleť. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe