Makový peeling

17:27

Tuhé telové peelingy som si zamilovala minulý rok na jeseň. Úplnou náhodou, keď som si jeden kúpila vo výpredaji a postupne som sa dostala k ďalším a ďalším. Hoci preferujem cukrové či soľné peelingy s olejom, tieto tuhé mali oproti nim niekoľko výhod, ktoré oceňujem najmä ak cestujem. Sú ako mydlo, ľahšie sa vtesnajú do tašky a nevylejú sa, čo je o starosť menej. Rovnako menej miesta zaberajú aj v poličke a keď uschnú, sú celkom ako mydlo. Míňajú sa pomaly a spájajú v sebe nielen účinok kozmetickej maškrty, ale aj masážnej pomôcky. Lebo nielen čistí, ale aj masíruje. Keď som v ponuke The Soap Shop zbadala aj tuhý telový peeling za celkom fajn cenu, jeden som si na skúšku vzala. Makový.

Sugar Scrubby Bars Tea Tree & Poppy Seed

the soap shop

tuhý telový peeling

makový telový peeling

Cukrový peeling tea tree a mak 

V ponuke bola napríklad aj limetka - kokos a morské minerály. Tie dva ma absolútne nezaujali, svoju pozornosť som okamžite upriamila na len na makovo čajovníkový peeling. V skutku nevšedná kombinácia ma zaujala a hoci som si netrúfala odhadnúť, ako to asi bude voňať, rozhodla som sa práve preň. Peeling má 90 gramov a oválny tvar. Na prvý pohľad pripomína klasické mydlo. Vidno na ňom kryštáliky cukru a mak, vďaka čomu trochu pripomína makový koláčik. 

Vonia veľmi zvláštne. Keď som si privoňala prvý raz, bola to akási kvetinová vôňa, došmrncnutá niečím... čo som úplne nevedela identifikovať. Až pri ďalších použitiach som si uvedomila, že je to čajovník, no vôňa je tak svieža a pekná, že ten by som netipovala. Na použite sa teším aj kvôli vôni a predtým by som ozaj nepredpokladala, že si ju obľúbim. Peeling je tvrdý, ale ak sa namočí, trochu zmäkne. Pri používaní je cítiť výrazné cukrové kúsky, ale presne to mám rada, preto sa mi nezdajú ostré ani výrazné. Ak by ste ale na pokožku pritlačili, môže ostať červenšia, prekrvená. Má to ale svoje výhody. 

Takáto masáž pomáha v boji s celulitídou a pomáha odstraňovať odumreté bunky. Vďaka tomu je pokožka jemná a ľahšie sa do nej dostávajú živiny z telových krémov. Výhodou pri tomto peelingu ale nie je len hodvábne jemná pokožka. Ďalším veľkým plusom je, že pomáha predchádzať zarastaniu chĺpkov a lepšie sa pokožka zahojí, ak chĺpky zarastené boli. Po použití tohto peelingu nepotrebujem žiaden krém, pretože tak skvelo hydratuje, že aj na druhý deň to na pokožke badať. 

Ak by som mu mala niečo vytknúť, bolo by len jednému z jeho dôsledkov - ostáva po ňom klzkejšia vaňa a musím si dať pozor, aby som nespadla. Keď sa dôkladne opláchne, je to omnoho lepšie. Vedela som, že bude dobrý, ale predčil moje očakávania. Zdá sa mi, že z neho rýchlejšie ubúda ako z iných peelingov, ale to môže  byť aj preto, lebo ho používam každý druhý deň a neviem sa ho nabažiť.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • zaujímavá kombinácia - krásne vonia
  • obsahuje cukor
  • dobrý do ruky
  • výborne masíruje pokožku, zjemňuje, hydratuje, pomáha pri zarastaní chĺpkov
Mínusy:
  • môže ostať klzká vaňa
Za 3,32 eur ho nájdete v eshope Kúzlo kúpeľa.

Skúšali ste už tuhé peelingy? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Podľa názvu som si ho síce predstavovala inak, ale vyzerá super aj tak :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tušila, akoby mal vyzerať, ale nevedela som, aký bude. No som nadšená :) Skúsim aj tie ďalšie, ktoré som najprv nechcela :)

      Odstrániť
  2. S tuhými peelingy zkušenost nemám, ale nevypadá to vůbec špatně, možná lepší, než ty klasické :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tuhé peelingy som prvý raz skúsila minulý rok a musím povedať, že v niektorých chvíľach sa mi naozaj zdali lepšie ako tie klasické :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe