Na krásne kučery a jeden pán záhadný

12:56

Možno ste ako ja, staráte sa o svoje vlasy, ktoré sú od prírody od úplne rovné, ale boli by sme šťastnejšie, aby boli kučeravé. Už na základnej škole som si vlasy zapletala do vrkočov, aby som ich mala bohaté a pekne tvarované. Potom som ich vymenila za natáčky, najlepšie penové, aby som sa aspoň trochu vyspala. Vždy som používala tužidlo a bola som celkom spokojná. Všetko sa zmenilo v čase, keď som objavila spreje na objem. Okamžite som ich vymenila za klasické penové tužidlá a neviem si už bez predstaviť úpravu vlasov. Sprej pre vlnité vlasy od Toni&Guy ma nijako neoslovil, keď som sa naň pozerala prvý raz. Až keď som si prečítala, na čo sa používa, rozhodla som sa, že vyskúšam. K nemu som chcela aj nejaký fajn lak na vlasy. Poriadne tužiaci, lebo chcem mať kučery čo najdlhšie krásne. No, povedzme, že tento nákup dopadol 50 na 50 :) Ale nie úplne zle.




Toni&Guy

sprej na kučery

Toni&Guy sprej na kučery

       Sprej Toni&Guy Classic Spray Gel For Curls 

Značku Toni&Guy som v obchodoch dlho prehliadala. Ozaj dlho. Ničím ma neoslovila a vyberala som si úplne iné kúsky. Až raz som skúsila sprej na objem a odvtedy si jej produkty prezerám s väčším záujmom.  Classic Spray Gel For Curls  som chcela aj preto, lebo doposiaľ som mala len spreje na objem, ale ani jeden nebol na podporu krásnych kučeravých vlasov. Hnala ma túžba po bohatej hrive a zvedavosť, čo sprej dokáže :) Lebo viete, ako sa to hovorí, sľuby sa sľubujú... 

Sprej je v plastovom obale, ktorý má zaujímavú farbu. Také niečo ako sivo fialová je? Lebo tak by som ju popísala. Z línie Classic si okrem tohto spreju môžete kúpiť aj suchý šampón alebo definujúci krém pre hladký účes. Sprej má 150 ml a pumpičku treba stláčať. Kým pri sprejoch alebo lakoch, ktoré bežne mám, stačí len držať a ide to tak nejak samo, to treba trochu viac aktivity. Má sladkú vôňu, nie veľmi výraznú a pomaly vyprchá, takže keď sú vlasy suché, ani ju nie je cítiť. Používa sa celkom dobre, hoci som nečakala, že bude trochu lepiť vlasy. 

Po umytí vlasy osuším a nastriekam na ne sprej. Nechám ich trochu uschnúť a hneď potom si dám natáčky alebo urobím drdol. Ráno mám naozaj krásne a bohaté kučery, viditeľný objem a trošku polepené pramienky vlasov. Dajú sa ale pekne oddeliť a upraviť podľa mojich predstáv. Vlasy si objem držia aj na druhý deň, no vlnky sa mi trochu vyrovnávajú. Nič to ale nemení na to, že aj na druhý deň sú vlasy bohaté a pekné. Sprej sa mi veľmi zapáčil, no musím mu vytknúť, že ich mierne vysušuje. Po umytí sú vďaka maskám a olejovým zábalom pekné a vyživené, ale sprej ich potom vysuší. 

Mala som spreje, ktoré vysušili aj viac, ale ak má niekto poškodené vlasy, nemusí byť so sprejom príliš spokojný. Mne to zatiaľ príliš neprekáža a používam ho pravidelne po každom umytí. Sprej môžete použiť aj do suchých vlasov na ich zvýraznenie, ale tomuto spôsobu som neholdovala nikdy. Keď si vlasy upravím, nepotrebujem si na ne aplikovať nič, maximálne lak, aby sa zafixovali. Ďalšia skúsenosť s touto značkou dopadla na dvojku. K jednotke jej veľa nechýbalo, no ešte tam drobný nedostatok je. Každopádne je to ale nová skúsenosť, keďže stále hľadám nové a nové spreje, ktoré pomôžu ako objemu, tak aj mojim kučerám.

Plusy:
  • šikovný obal, vhodný aj na cesty
  • ľahšia aplikácia, je to sprej
  • jemne vonia
  • dobre sa používa
  • vlasy sú vďaka nemu kučeravé, objemné a pekne sa dajú upraviť, objem a jemné vlnky držia aj na druhý deň
  • dá sa aplikovať aj do suchých vlasov
Mínusy:
  • mierne vysušuje vlasy
Jeho cena je 3,20 eur.


STAPIZ FLOW 3D HAIR SHINER

STAPIZ




sprej na lesk vlasov

Stapiz Flow 3D hair shiner

Začala to naozaj nevinne. Zbadala som veľký čierny obal, ktorý vyzeral ako lak vlasy. Značku som nepoznala, chcela som ju spoznať, tak som si ten produkt vzala. Bez nejakého hlbšieho rozmyslu, čo sa mi v posledných mesiacoch nestávalo. Stapiz Flow 3D hair shiner má 300 ml a naozaj vyzerá ako lak na vlasy. Preto som sa nepozastavila nad tým, čo je na ňom napísané.

V pondelok ráno, celá vysmiata, som sa postavila pred zrkadlo, vyfúkala som si ofinku, aby som si ju nalakovala a dala na veľkú natáčku, kým sa namaľujem. Už vtedy sa mi zdali vlasy akési ľahké, akoby som ani nelakovala, ale nevenovala som tomu pozornosť. Veď bol pondelok ráno, ja som ešte škúlila do zrkadla a neriešila som, že lak vonia a vyzerá  celkom inak. Namaľovala som sa a dala som si dolu natáčku... a moje vlasy vyzerali úplne mastné, akoby som ich vykúpala v oleji. Ako prvé, čo mi napadlo, bolo, že asi mám pleť mastnú. Bola to hlúposť, lebo pred tým som ju vyčistila a natrela len ľahkým denným krémom. Tak som si ofinu zasa zmyla, vyfúkala a zasa nastriekala. A v tom okamihu som zbadala, aké mastné vlasy zasa sú. Až vtedy som sa pozrela na to, čo si striekam do vlasov.

Bol to hair shinner s makadamiovým olejom a UV filtrom. Prvotné zdesenie vystriedala akási úľava, že nemám mastné čelo. Ale úľava trvala len do okamihu, kým som sa nepozrela na hodinky, lebo som si musela zasa umyť ofinu, zasa ju vyfúkať a upraviť. Takže, čo s týmto čudom? Jeho úlohou je vlasy zjemniť, vyhladiť a zariadiť, aby sa krásne leskli. Na bežné nosenie je to pre mňa úplne zbytočný produkt. Ak však ale idete niekam na oslavu, alebo niekam von, trocha shineru spôsobí, že účes sa bude krásne lesknúť a vlásky sa dajú uhladiť tak, aby nikde nič netrčalo. Treba s  ním ale narábať opatrne, pretože hranica medzi leskom a mastnotou je  v tomto prípade veľmi tenká.

Pokožka ma z neho nesvrbí, ak sa na ňu náhodou dostane. Potrebné je striekať ho z väčšej vzdialenosti a len veľmi ľahko, aby sa vám nestalo to, čo mojej ofinke v pondelok ráno. Ináč to vôbec nie je zlá vec. Rada si na večeru, svadbu alebo na oslavy urobím drdol a keďže mi jemne môžu trčať krátke vlasy, sprej ich uhladí a výsledok je celkom poloprofesionálny. Balenie je dosť veľké a tak aj dlhšie vydrží, lebo sa používa málo a hlavne nie často.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • jemne vonia
  • vlasy rozžiari, uhladí, zjemní
  • vhodný pri tvorbe účesov

Mínusy:
  • pomýlila som si ho s lakom, mala som celkom mastné vlasy


Nájdete v eshope Elnino za 6,39 eur.


Skúsili ste niektorý z týchto produktov? Mali ste niekedy podobnú skúsenosť ako ja s hair shinerom? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. To sa presne stalo raz aj mne, ale ja som si musela zmyvat dvakrat cele vlasy :D nastastie to nebolo rano a neponahlala som sa. To mam za to, ze som sestre kradla bez opytania :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to mala za to, že som si nepotrebovala čítať návod :D

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe