Zdravé okienko - Kurkumín

19:25

Kurkumu ako takú asi netreba príliš predstavovať. Už naši predkovia vedeli, že používanie korenín je pre naše zdravie veľmi prospešné. Väčšina korenín má silné liečivé vlastnosti, a tak sa používali stáročia pred príchodom modernej medicíny. Presne takou je aj kurkuma, sýto žltá korenina, bez ktorej sa neobíde indická kuchyňa.  Získava sa z rastliny Curcuma longa a je hlavnou zložkou karí korenia, ktoré je jedným zo základných korení v ázijskej kuchyni. V ajurvédskej medicíne sa kurkuma používa na liečenie rán, zápalov a nádorov. Podľa rôznych štúdií pomáha pri znižovaní hladiny cholesterolu, artritíde a svrbení kože. Viete, čomu vďačí za svoje úžasné účinky? Kurkumínu.


Kurkumin komplex forte + piperín


Kurkumin komplex forte + piperín  zloženie

kurkumín


Kurkumin komplex forte + piperín

Kurkuma obsahuje polyfenol kurkumín, ktorý má viac ako 150 možných terapeutických aktivít, napríklad antioxidačné, protizápalové a protirakovinové vlastnosti. Kurkumín sa nachádza v kurkume len v asi 3 %-nom zastúpení a problémom je jeho vstrebateľnosť a maximalizácia potenciálu jeho využitia. Dôvodom toho sú tráviace enzýmy, ktoré spracovávajú kurkumín a tak výrazne znižujú využiteľnosť kurkumínu pre mnoho účelov. Užívanie tejto koreniny v kuchyni je tak úžasné, ale dnes si už môžeme kúpiť kurkumín aj v obchodíkoch so zdravou výživou :) 

Viacero zdrojov uvádza, že je to jedna z možností liečby rakoviny, pretože dokáže rozlišovať rakovinovú bunku od zdravej. Nie je to paráda? Dnes nájdete v obchodoch napríklad môj  Kurkumin komplex forte + piperín v balení po 60 alebo 10 kapsúl. Keďže kurkumín sa do nášho tela nevstrebáva najľahšie, je potrebné hľadať taký prípravok, ktorý tento proces podporí. Jednoduchou možnosťou bolo spojenie čistého kurkumínu a piperínu, teda extraktu z čierneho korenia, ktorý sa dá kúpiť ako samostatný výživový doplnok.

V roku 1998 bol vykonaný pokus u ľudí, pri ktorom sa zistilo, že pri podávaní 2 gramov samotného kurkumínu, mali testovaní minimálne hladiny kurkumínu v krvnej plazme. Ak im však kurkumín podali súčasne s piperínom, hladina v krvnej plazme bola o 2000 % vyššia, a udržal sa dlhšie aktívny. Kurkumín podaný s piperínom má až 20-krát vyššiu účinnosť.  

Kurkumin komplex forte + piperín môžete používať pri:
  • pri problémoch s trávením
  • pálení záhy
  • pri problémoch s baktériami a plesňami
  • pri oslabenom imunitnom systéme
  • pri hnačkách alebo zápche
Balenie desiatich kapsúl je vďaka svojej veľkosti a praktickosti vhodné do kabelky, aby mohlo byť kdekoľvek so mnou. Väčšie balenie sa doma nestratí a dokáže pomôcť v prípade, ak neradi siahate po syntetických liekoch. Sama sa im vyhýbam ako to len ide, tabletku si dávam len pri vysokej horúčke a migréne, inak sa snažím pomôcť si prírodnými cestami a darí sa mi to. Roky som neužívala antibiotiká a cítim sa dobre.

No účinkov kurkumínu je omnoho  viac a rozhodne stoja za zmienku:
  • už som spomenula, aký veľký vplyv môže mať na liečbu rakoviny. Veľmi ma zaujal fakt, že u mužov v Indii, kde je spotreba kurkumy veľmi vysoká, je výskyt rakoviny prostaty veľmi zriedkavý, jeden z najnižších vo svete. Hľadá sa preto spojitosť medzi rakovinou prostaty a užívaním kurkumy
  • problémy s trávením
  • pomáha pri problémoch so zrážanlivosťou krvi
  • pri cukrovke pomáha pri ochrane ciev
  • je prospešný pri pri potláčaní alergických reakcií a astmy
  • skúma sa vplyv na depresiu
  • znižuje hladinu cholesterolu
Už pár rokov kupujem domov zdravé prírodné doplnky, ktorých sila je overená stáročiami. O kurkumíne som nemala ani tušenia a pritom je to neskutočný poklad, ktorý dokáže výrazne zlepšiť zdravotný stav a prírodnou vestou dopomôcť ku zdraviu. Balenie 10 kapsúl stojí 3 eurá, balenie 60 kapsúl vychádza na necelých 19 eur. Nájdete ich v eshope Sklad zdravia.

Poznáte účinky kurkumínu? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe