Sila konopného krému

19:23

Keď si kupujem pleťovú kozmetiku, snažím sa do veľkej miery pozerať na zloženie, existujúce recenzie a názory iných. Nezaujíma ma reklama, ktorá nie raz zavádza a klame. Vždy si spomeniem na to, ako ma v puberte trápilo akné a čierne bodky. Ešte na základnej škole sa mi za ne spolužiačka smiala a na takom krpcovi to zanechalo stopy. V tom čase sa k mám dostávali produkty Clean&Clear. Krásne dievčatá s dokonalou pokožkou, sľuby, že odstránia nečistoy, čierne bodky i akné. Znelo to dokonale. Tak som uprosila maminu, aby mi na tú dobu kúpila dosť drahý produkt a naivne som čakala na zázrak. Zázrak, ktorý sa ale nedostavil. Aké trpké bolo vytriezvenie, že som nevyzerala ako tie dievčatá z reklamy a zlepšenie sa nedostavilo. Pocítila to len mamina peňaženka a tak, chtiac nechtiac, som prvý raz v živote naletela skvelej reklame. Za roky sa mi to ešte pár razy stalo, ale zmúdrela som a pochopila som,  že pekné pozlátko vôbec nemusí ukrývať niečo naozaj cenné a účinné. Tak čítam, hľadám, porovnávam a nachádzam. So slovenskou konopnou kozmetikou mám zatiaľ skvelé skúsenosti. Dnes si povieme niečo o pleťovom kréme, ktorý zabraňuje starnutiu pleti. Teda, okrem iného.

Bigbio krém

konopný krém

konopný krém zloženie

anti-age krém


Regederm anti age pleťový krém

Pleťový krém musí byť. Čím viac rokov mám, tým skôr po ňom siaham a musí byť ráno aj večer. Občas aj cez deň, keď sa nemaľujem a mám pocit, že pleť ho potrebuje. Striedam ich s pleťovými sérami a už si neviem predstaviť, že by som sa o pleť takto dôsledne nestarala. Krém od Bigbio je skvele balený. Pekný plastový obal má praktickú pumpičku na dávkovanie a hneď som prišla na to, koľkokrát ju musím stlačiť, aby som dostala toľko krému, koľko potrebujem. Objem 50 ml je pri krémoch klasický a vyhovuje mi veľkosťou, pretože so mnou aj cestuje a nezaberá veľa miesta.

Veľmi pekne vonia. Nečakala som to, pretože pri konopnej kozmetike cítim skôr niečo zemité. Toto je príjemná bylinková vôňa, taká ľahká a sladká, ako jar na záhrade. Zapáčila sa mi, pretože je to niečo nové v poličke a teším sa na jeho použitie. Krém je ľahký a nemastný. Konzistencia je skvelá, krémová, nadýchaná, pokožku vôbec nezaťažuje. Skvelé je aj to, že neupcháva póry a nevznikajú tak na pleti nové nedokonalosti. Aj moja zmiešaná pleť si veľmi pochvaľuje, pretože je omnoho krajšia. Tam to ale nekončí.

Zmeny vidím najmä vtedy, keď som unavená a odzrkadľuje sa to práve na tvári. Mnoho vecí sa zamaskovať dá, ale únava len ťažko. Krém vynikajúco hydratuje pokožku. Má príjemnú konzistenciu, rýchlo sa vsiakne do pleti a nezanecháva mastný ani lepkavý pocit, vďaka čomu ho pokojne môžem používať aj ráno pod make up. Pokožku spevňuje a vypína, vyhladzuje jemné linky a pokožka ostáva svieža hladká. Odpočinutá, jemná, so zjednoteným tónom pleti. Používam ho najmä večer, na deň mám ľahké zmatňujúce krémy. Je skvelý a už čoskoro prinesiem recenziu na bio intímny gél tejto značky :)

Plusy:
  • šikovný obal s pumpičkou
  • pekný obal
  • príjemná vôňa
  • krémový, ľahký, nemastný
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného alebo lepkavého pocitu
  • neupcháva póry
  • hydratuje, vypína, zjemňuje pleť, vyhladzuje linky aj vrásky, rozjasňuje a zjednocuje tón pleti
Mínusy:
  • nenašla som
Krém nájdete v eshope Biosortiment za 11,30 eur. 

Aké sú vaše skúsenosti s konopnou kozmetikou? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Konopnou kosmetiku mám velmi, velmi ráda :-) pár let stále dokola používám produkty s několika % konopí od značky Cannaderm.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Konopnú kozmetiku som najprv začala používať na ekzém a odvtedy rada skúšam nové kúsky :) Milujem konopné sérum na opary, lebo rýchlo hojí a pokožka na pere nebolí. Ale ešte je toho veľa, čo si chcem časom kúpiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe