Zaláskovaná do bio červenej

18:45

Prírodná kozmetika sa do môjho sveta dostala postupne a získala si ma. Nielen úžasnými účinkami a nekonečnými možnosťami, ale aj filozofiou, zložením, návratom k prírode a k všetkému, čo vyznávali naši starí rodičia. Odmalička som vyrastala obklopená vôňou dreva a láskou starých rodičov, pre ktorých bolo dôležitejšie to, čo nám dala matka zem ako to, čo sa vyrábalo masovo a umelo. V našej kúpeľni začína prevládať to prírodné a teší ma to. Moja dekoratívna kozmetika je veľmi pestrá, ale prírodných výrobkov je v nej ako šafranu. Snažím sa ale napraviť to a kupovať si pre mňa doposiaľ úplne nové a nepoznané produkty. Baví ma to. Je to celkom iné a občas búram vlastné predsudky. Tak to bude aj dnes. Lebo  pri prírodných lakoch na nechty som sa najviac obávala výdrže. Priznávam sa bez mučenia, čím som staršia, tým menej ma baví odlakovanie a hľadám laky, ktoré stačí len opraviť a držia dlho. A neničia nechty. Lak na nechty Glossworks bol láskou na prvý pohľad a každé jedno nové poznanie ma viedlo len k prehlbovaniu tejto náklonnosti.

Glossworks


Glossworks lak na nechty

červený lak na nechty

prírodný lak na nechty

prírodný lak na nechty Glossworks

Lak na nechty Glossworks

 okúzľujúce. Jedná sa o laky na nechty, ktoré s vegánske, netestované na zvieratkách a neobsahujú bežne nebezpečné látky – 9 free. Neobsahuje teda formaldehyd, formaldehydovou živicu, toluén, DBP, gáfor, parabén, xylén, ethyl-tosylamid ani olovo. Sú to bezpečné a zdravé laky, pri ktorých nehrozí, že by sa nebezpečné látky ukladali v našom tele. Laky na nechty milujem, mám ich desiatky, ale len pramálo som sa zaujímala o to, čo obsahujú. Jednak preto, lebo k zloženiu sa niekedy ani nedopracujem a nikdy som ani neuvažovala nad tým, koľko chémie v nich je. Prestala som ich bezhlavo nakupovať (predtým som nemala problém kúpiť si ich aj sedem naraz) a pozerám sa trochu viac na to, čo držím v rukách.

Glossworks ponúka nielen laky na nechty, ale aj podkladové laky či nadlaky a odlakovač. Padlo mi toho o oka viac, ale ako prvý som skúsila nádherný červený lak na nechty v odtieni Reddy to go. Lak má 9 ml a pekný guľatý sklený obal. Má širší štetec, vďaka ktorému sa lak ľahko a rýchlo aplikuje. Lak má dobrú konzistenciu, ktorá prispieva k tomu, že sa dá dobre rozotrieť a nevznikajú v ňom bublinky. Najlepšie je aplikovať ho na podkladový lak, ale ani bez neho to vôbec nie je tragédia.

Pigmentácia je skvelá a už v prvej vrstve vyzerá veľmi dobre. Pri dvoch a viacerých je to ale jedna báseň a výsledok je okúzľujúci. Páči sa mi, že veľmi rýchlo schne a takmer vôbec nepíše po papier (v horšom prípade po stene), takže ani moje spisy v práci netrpia :) Po nalakovaní vyzerajú nechty ako gélové a nádherne sa lesknú.

Výdrž ma veľmi milo prekvapila. Po piatich dňoch  som mala len zľahka obité končeky, čo sa dalo opraviť jedným ťahom a nechty vyzerali rovnako krásne ako pri nalakovaní. Možno povedať, že pokojne vydržia aj viac ako týždeň, čo je lepšie ako pri mnohých bežných lakoch, ktoré sľubujú dlhú výdrž. Som z neho nadšená a časom skúsim aj ďalšie farbičky či laky na ochranu nechtov. Nebol to síce môj prvý prírodný lak, ale rozhodne je to pán božský. 

Plusy:
  • Skvelé zloženie
  • Pestrá ponuka farieb
  • Pekný obal
  • Širší štetec
  • vynikajúco pigmentovaný
  • Rýchlo schne, nezanecháva farebné šmuhy po papieri
  • Vyzerá ako gélový, krásne sa leskne, dlho vydrží, nevznikajú v ňom bublinky, nefarbí nechty, dobre sa odlakuje
Mínusy:
  • Nenašla som

Za  15 eur ho nájdete na internete. 

Mali ste už nejaký zdravý lak? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Červené nehty nosím snad nejčastěji :) o tomhle laku na nehty jsem jednu recenzi už četla, také byla pozitivní. Lak se mi líbí a přemýšlím o koupi :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe