Ako som spoznala Biorythme

16:18

Keďže z môjho sveta sa vytratili bežné drogériové dezodoranty s obsahom hliníkových solí, začala sa misia s cieľom nájsť skvelý prírodný dezodorant. Nie je to úplne jednoduché, pretože mnohé z nich je potrebné aplikovať minimálne dva razy denne. Nie je to veľké mínus, lebo obyčajne voňajú božsky, ale niekedy to nie je úplne jednoduché a možné. Svojho guľôčkového favorita mám. Je ním nenápadná guľôčka od Joik, ktorá v sebe skrýva veľkú silu. I keď guľôčky sú skvelé, stále mám o kúsok radšej tuhé dezodoranty. Keď som objavila značku Biorythme, potešila ma veľmi pestrá ponuka dezodorantov. Ponuka obsahuje skvosty ako citrónová medovka, pačuli/rozmarín/mäta/, ružová záhrada, levanduľový, neparfumovaný – padli mi do oka všetky. Aj to, že si môžete vybrať malý (15g) alebo veľký (30g), dokonca je v ponuke aj náhradná náplň. Malý je ideálny pre tých, ktorí s prírodnou kozmetikou začínajú alebo pre tých, ktorí radi experimentujú a chcú ich vyskúšať viac. Ja experimentujem s kozmetikou veľmi rada, ale ružovú záhradu som chcela veľkú okamžite.






Dezodorant Ružová záhrada Biorythme

Biorythme je mladou českou značkou a stojí za ňou Anet, ktorá do tejto kozmetiky vkladá celé svoje srdce. Na výrobkoch je to vidieť a cítiť. Sú krásne, sú voňavé a pestré. Inak to povedať neviem. Z dezodorantov som mala troch favoritov – levanduľa (aké prekvapivé), medovka a ružová záhrada. Nakoniec vyhrala posledná spomenutá a myslím si, že som nemohla urobiť lepšie. Kúpim si aj tie ďalšie, ale táto kvetinová vôňa je neskutočná.

Obal je pevný, plastový a pekne ozdobený kvetinovou etiketou. Hneď viete, aký produkt máte v rukách. Balenie mi veľmi vyhovuje. Dá sa nosiť v kabelke a dobre ochráni obsah, pekne vyzerá na poličke a možno ho nosiť všade so sebou. Základom tohto krásneho kúsku je kakaové maslo, ktoré je správne dochutené éterickými olejmi. Tá vôňa je opojná. Čarovná. Rozprávková. Cítim pivonky a ruže. Jar na záhrade. Prvé pohladenie slnečných lúčov po dlhej zime. Niečo tak nádherné v mojej kozmetickej poličke už dlho nebolo. Viete, že neskutočne zbožňujem všetko voňavé a občas si vyberiem niečo len kvôli vôni. Ale ak niečo, čokoľvek, vyčnieva z radu, veľmi rada to ospievam. A tento dezodorant si chválospev rozhodne zaslúži! Nielen tým, aký je krásny, ale aj tým, aký je voňavý a úžasný.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že je veľmi tuhý, až tvrdý. Áno, trochu taký je. Preto to môže vyzerať tak, že sa ťažšie aplikuje. Rokmi som sa naučila, že vo svete prírodnej kozmetiky nie je nič také, ako na prvý pohľad vyzerá a aj to, čo sa tvári komplikovane, také vôbec nemusí byť. Stačí vám niekoľko trikov a aplikácia takéhoto dezodorantu nemusí byť problémom. Skladujem ich v izbe, kde býva okolo tých 22 stupňov (okrem leta, vtedy sa v podkroví šplhá teplota dobre cez 35 stupňov). Ideálna teplota je okolo 25 stupňov, kedy nie sú úplne tvrdé. Pri kontakte s telom pomaly mäkne, preto ho stačí chvíľku podržať v podpazuší a stále tlačiť, aby bol v kontakte s pokožkou. Najlepšie je aplikovať ho na  hladké podpazušie, ale jemné chĺpky nie sú prekážkou. 

S nanášaním som doteraz problémy nemala a nepredpokladám, že by sa to zmenilo. Iste, občas si pri aplikácii pofrflem, ale inak mi to pri prírodných dezodorantoch nevadí. Pekne sa vstrebe do pokožky a po chvíli sa môžem obliecť, oblečenie si nezašpiním. Aj keď vonia krásne, nebije sa s parfumom a môže sa pokojne použiť aj viac razy denne. Potešilo ma ale, že toto je jeden z tých kúskov, ktorý vydrží chrániť pred zápachom pokojne aj celý deň. Je to taký dezodorant, ktorý nezabraňuje poteniu, ale bojuje s baktériami, ktoré sú zodpovedné za zápach. Dva razy ho aplikujem len v prípade vysokých teplôt alebo keď sa cez deň príliš naháňam. Pokožku vôbec nepodráždi a ak ho aj aplikujem po holení, ostane jemná, svieža a neštípe. Práve pocit sviežosti je to, čo tento dezodorant vystihuje. Neskutočne som sa naň tešila a bola som veľmi zvedavá, ako sa popasuje s každodennými nástrahami. Obstál na jednotku a len ma utvrdil v tom, že chcem skúsiť aj iné vône.

Plusy:
  • Pestrá ponuka dezodorantov
  • Dve veľkosti balenia
  • Praktický vysúvací dezodorant
  • Pekný obal
  • Krásna kvetinový vôňa
  • tuhý, ale dobre sa mi nanáša
  • Vydrží aj celý deň, no prípadná druhá aplikácia nie je problémom, nebráni poteniu, ale zápachu, pokožku nedráždi, nebije sa s parfumom
Mínusy:
  • Niekomu sa môže javiť ako mínus  tuhšia konzistencia

Nájdete na internete za 9,50 eur.

Ktorú vôňu dezodorantu by ste si vybrali? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Už o ňom čítam asi 3krát. Idem si asi rovno jeden objednať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dlho váhala, či ho chcem :) A keď som sa rozhodla kúpiť si ho, tak som si nevedela vybrať vôňu :D Ale táto ma nadchla :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe