Keď potrápi opar

15:58

Opar, zimnica, herpes... rôzne pomenovania pre bolestivý pľuzgierik, ktorý dokáže poriadne znepríjemniť život. Čo to vlastne je? Herpes je vírusová infekcia kože. Miesto vzniku opuchne (cítiť bodavú bolesť), sčervenie, vzniknú priehľadné pľuzgieriky, ktoré prasknú, začnú mokvať. Postupne sa vysušia a vznikne chrasta. Bežne sa môže hojiť 7-10 dní, ale mne sa podarilo zredukovať to na 2-4, hoci občas je opar tak veľký, že liečenie trvá dlho. Objaviť sa môže nielen na pere, ale v nose či na líci. Nie je dobré dotýkať sa ho, pretože infekcia sa môže preniesť aj na iné miesto. Odporúča sa zvýšiť prísun zinku  a vitamínu B. Jeho vzniku, respektíve zväčšeniu, sa dá zabrániť. Niekoľko trikov mi poradil môj zubár, keď som mala oslabenú imunitu a opar som mala niekoľko mesiacov vkuse, preto som nemohla na preventívnu prehliadku. Keď zacítite prvé pálenie a opuch na pere, striedavo si prikladajte horúce a studené. Robím to tak, že lyžičku namočím do vriacej vody a opatrne prikladám, aby som sa nepopálila (keď ňom párkrát zamávam, vychladne na použiteľnú teplotu). Následne použijem niečo z mrazničky, buď kúsok ľadu alebo mrazenú zeleninu. Niekoľko minút to takto praktizujem a viem, že zimnica už neporastie a za deň ten drobec, ktorý stihol navrieť, zmizne. Druhou radou bolo naniesť zubnú pastu, ocot alebo rozdrvený acylpirín. Keď však navrie v noci, ráno sa len bezradne dívam na napuchnuté pery v štýle nepodarený botox. Ale našťastie, našla som perfektné tipy a pomôcky, ktoré mi do dvoch-troch dní pomôžu opar odstrániť.





O kréme si môžete prečítať:

      "Na základe klinických skúšok odporúčajú lekári používať liečebnú minerálnu kozmetiku THERMAL aj pri liečbe a profilakcie kože a slizníc vyvolaných vírusom Herpes simplex, pri herpese labialis jako aj pri herpese genitalis, tak u pacientov s normálnou i porušenou funkciou imunitného systému. Jeho používanie prenáša rýchle účinky. Skracuje bežnú dobu liečby. Má dobré hydratačné účinky, rýchlo sa vstrebáva. Používa sa jemným potieraním 3 – 5 krát denne. Svojou kvalitou patrí medzi jedinečné prípravky, ktré už v počiatočnej fáze ochorenia zabránia rozvíjaniu herpesu. Vtedy pomáha, keď to najviac potrebujete, už pri prvých bolestivých príznakoch. Krém môžete mať stále v zásobe aj vo vašej kabelke. Jeho trvácnosť je 24 mesiacov pri skladovaní 30 st. C.
Balenie: 6g v tube."

Tento krém som spoznala asi dva roky dozadu, keď ma v lete trápili opary a kútiky. Hľadala som na internete nejaké osvedčené rady a tipy a viaceré ženy v diskusii pochvaľovali tento krém. Tak som si ho objednala. Bola som zvyknutá kupovať podstatne drahšie maste, niektoré stáli aj okolo 8 - 10 eur a nebola som s nimi veľmi spokojná, preto som sa celkom potešila, keď som zistila, že nestojí ani 5 eur. Je v kovovej tubičke, ktorá má 6 gramov. Je maličká a vlezie sa do každej taštičky. Má trošku kyslejšiu vôňu, ale nie je to nič tragické. Biely hustý krém sa nanáša v tenkej vrstve a rýchlo sa vsiakne. Upokojuje opar, aby nebolel, urýchľuje hojenie ( okolo 4 dní) a chrasta vznikne len maličká. Vrelo ho odporúčam aj na kútiky, s ktorými si tiež za pár dní poradil. Kúpila som ho za 4,50 na stránke http://www.mojalekaren.sk/.





O masti si môžete prečítať:

      "Kozmetika LIPS HELP je určená pre starostlivosť a ochranu pier. Vďaka obsahu vitamínov B1, B2, B12, C a jedinečným bylinným receptom a minerálom (zinok + extrakt z medovky) sa odporúča predovšetkým pre starostlivosť a ochranu pier ľudí vystavených výskytu oparov."

Toto je bez diskusie najlepší krém na opary, aký som mala! Za necelé dve eurá som kúpila masť, ktorá má 10 ml, je teda väčšia a lacnejšia ako iné produkty. Obal je plastový a masť sa z neho ľahko vytláča. Je žltej farby a ak sa dotkne oblečenie alebo posteľnej bielizne, môže zanechať fľak, ale ľahko sa to operie. Do pier sa úplne nevsiakne a zanecháva jemný žltý povlak, preto ju používam len doma. Nemá výraznejšiu vôňu ani chuť. Ale to najlepšie ešte len príde - opar mi odstráni obyčajne do dvoch dní! Ostane po ňom len malá chrastička, ktorú zasa za deň odstráni reparačný krém. Masť dokonca zastavuje rast oparu, ak ju použijem včas, opar už nielenže neporastie, ale podstatne rýchlejšie zmizne, obyčajne bez chrasty. Jej zloženie nie je najlepšie, ale keďže po nej siahnem len v skutočnom prípade núdze, až tak veľmi mi to neprekáža. Zaplatila som zaň 1,94 a je lepší ako všetko, čo som doteraz mala. Iný krém som si už nekúpila, stále si kupujem tento. Tiež som ho kúpila na stránke http://www.mojalekaren.sk/



Alpu určite mnohí z vás poznajú ako všeliek. Využiť sa dá aj pri liečbe oparu, pretože ho vysuší. Potom stačí iba nanášať mastičku a za krátky čas opar zmizne, bez chrastičky.




O náplastiach si môžete prečítať:

      "Diskrétne náplasť tvorí pružný a veľmi ľahký disk - koliesko, ktoré obsahuje hypoalergénny lepivú vrstvu obohatenú výťažkom z čajovníka, ktorý je už po stáročia cenený pre svoje prirodzené antiseptické vlastnosti. Jeho hlavným účelom je poskytovanie ochrany jemné tkanivá pier proti šíreniu nákazy, úľava od bolesti a zamedzenie tvorby chrasty.
Dávkovanie:
Náplasť aplikujte na suchú a čistú pokožku pier. Po rozbalení nalepte na postihnuté miesto pomocou aplikátora tak, aby ste sa nedotýkali prstami."

Náplaste na opary sa mi spájali vždy so značkou Compeed. Keďže ich cena je ale značná, rozhodla som sa skúsiť lacnejšiu alternatívu. Tieto som kúpila na internete za 3,40. V balení je 15 samostatne balených náplastí, ktoré s ľahko používajú. Náplasť dobre priľne k pere a drží, pokiaľ sa ale pera namočí ( pri jedle alebo pri pití), môže sa stať, že odpadne. Pomáha urýchliť hojenie bez chrasty, upokojuje boľavú pokožku, ktorá nebolí a zabraňuje praskaniu a krvácaniu. Je tiež šikovnou pomôckou, ak idete k zubárovi, pretože viacerí zubári nechcú brať pacientov s oparom (aby sa nešírila infekcia). Ja ich používam zriedka, ale vždy ich mám doma v zásobe, keby je ich treba.




O tabletkách si môžete prečítať:

      "Bežne sme zvyknutí používať na opary rôzne liečebné masti. HerpeNorm ™ možno však podávať orálne a je až prekvapivo účinný. Táto receptúra ​​bola vyvinutá belgickým profesorom Guy Elsackerem špeciálne pre Barny 's. Určite odporúčame vyskúšať, budete prekvapení rýchlym a efektívnym nástupom účinku."

Áno, som zvyknutá skôr na vonkajšiu liečbu oparu, nie na vnútornú. Je síce pravda, že zvýšim prísun zinku a vitamínov B, ale inak tomu nevenujem zvýšenú pozornosť. Pred pár týždňami som ale dostala tip na tobolky, ktoré zvýrazňujú účinok mastí a všetkého možného, čím si opar potieram. Neverila som, skúsila som, zbadala som, že naozaj sa lepšie hojí, rýchlejšie sa zahojí a ani chrasta nie je na pere dlho. Cena za 10 toboliek je okolo 4 eurá.

Máte osvedčené recepty na opar?

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. prosim ta, kde si kupila ten LIPS HELP proti oparom? myslis ze ho dostat aj v lekarni?
    dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Jani, dá sa kúpiť aj v lekárni, len nie v každej. Ja som ho kúpila na www.mojalekaren.sk, ale krstná ho v piatok kúpila v lekárniv Hlohovci a mali dokonca aj masť na afty a opary tejto značky.

      Odstrániť
  2. páni konečne článok, ktorý mi chýba na internete :) vyskúšala som už naozaj všetko a málo čo mi pomohlo.. ja keď cítim že sa mi robí opar dám si na vatový tampónik nejaký alkohol a ten si tam prikladám pár minút ..alebo si dávam vyluhovaný čierny čaj (ten sáčok) vychladnutý na to miesto :) obe tieto metódy znižujú dni oparu a netvorí sa mi krvavá chrasta ale zatiaľ som nemala šťastie na dobré mastičky.. tak sa musím pozrieť po týchto ktoré si hore zrecenzovala :) mala som aj nálepku ale tá mi po čase liezla na nervy tak som si ju dala dole čiže neviem jej účinky ..ale naozaj super článok aspoň mne veľmi pomohol :) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, ak to pomôže :) Ja mám opary, žiaľ, často, pretože ak mi ostane len trochu zima, opar je na svete. Ten alkohol je naozaj super, lebo vysušuje a zastavuje rast, ale to s tým čajom som nevedela, to musím skúsiť :) Ja som mala naposledy Zovirax, stál 9 eur a vôbec nepomáhal.

      Odstrániť
    2. mne sa tiež veľmi často robia, mávam pravidelne popraskané pery takže to len zvyšuje vznik oparov.. áno ja som mala tiež teraz zovirax čakala som za takú cenu niečo viac od toho ale nakoniec letel do koša ..vyskúšaj to s tým čajom je naozaj super záchrana na poslednú chvíľu :)

      Odstrániť
    3. Aj mne veľmi praskajú! Ak si ich pravidelne nenatieram, praskajú a veľmi bolia. Teraz má Zovirax novinku, že 12 eur, no zasmiala som sa, že ten už nechcem ani vidieť. Škoda peňazí. Skúsim veru, to som ešte neskúšala :)

      Odstrániť
  3. super tipy! asi každá si takými problémami občas prejde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, teraz ide také zlé obdobie, že opar sa objaví častejšie.

      Odstrániť
  4. Super článok a ďakujem za tipy! Ja mávam opary a kútiky dosť často hlavne v zimnom období, vyskúšala som už kadejaké mastičky a v podstate mi nič nezabralo. Mala som jednu masť z lekárne s výťažkami z konope, tá mi zo začiatku pomáhala, ale po nejakom čase nejako prestala účinkovať, tak najbližšie keď budem mať opar budem mať na pamäti tvoj článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mávam častejšie opary, ale dlho mi na ne nič nezaberalo, až teraz som konečne našla pár tipov, čo aj u mňa fungujú :)

      Odstrániť
  5. Super článok, s oparmi bojuje snáď každý a keďže Herpesin nie je najlacnejší, určite vyskúšam nejaký z tvojich tipov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Herpesin mi nezaberal :/ Preto som hľadala ďalšie mastičky a tipy, ako si poradiť s oparom a teraz som celkom spokojná :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe