Krásna tvárička s Gabriella Salvete

17:48

Paletky na kontúrovanie a highlightery, bronzéry a lícenky, púdre... dnes pre mnohé z nás nevyhnutnosť, ktorá urobí prekrásne líčenie v priebehu maličkej chvíľky. Pred pár rokmi som nepotrebovala nič, len make up a púder. Moja problematická pleť potrebovala len zakryť, lebo všetko ostatné jej nedostatky skôr zvýraznilo. Dnes už po podobných kúskoch siahnem celkom rada, ale nie každý deň. Do práce nič také nechcem, ale keď niekam ideme na oslavu, výlet či večeru, taký highligter alebo lícenka mi dobre padnú. Musím si len dať pozor, aby som to neprehnala, lebo nie raz som mala líčka ako Marfuška :) Gabriella Salvete má naozaj neuveriteľne pestrú ponuku podobných maľovátok a naozaj si neviem vybrať, ktorý z nich je najkrajší. Najúžasnejší. Najtrblietavejší. Stačí si kliknúť na ich ponuku a neviete sa vynadívať. Ako ja. Dnes si ukážeme tri kúsky. Jeden skvelý. Jeden priemerný. Jeden taký, no... svojský.

Gabriella Salvete


Matte powder od Gabriella Salvete

Matný púder

Matný púder SPF 15

Začala by som tým priemerným produktomNa zmatňujúci púder som sa, pochopiteľne, tešila kvôli svojej zmiešanej pleti najviac. Bez púdru si svoje líčenie neviem veľmi predstaviť, lebo ho pekne zafixuje a predĺži jeho životnosť. Mám zopár svojich miláčikov, na ktorých nedám dopustiť, ale stále rada skúšam nové, či nenájdem nejaký lepší :) Rovno môžem povedať, že v prípade tohto púdru sa to nestane, ale nepredbiehajme udalosti. Púder je v ponuke v 4 odtieňoch, čo je celkom slušné, no viem, že nie každá z nás si z nich vyberie. Obsahuje ochranný faktor SFP 15 a mal by tiež hydratovať a bojovať proti starnutiu pleti. Od púdru vyžadujem pár vecí:
  • prirodzený vzhľad, žiadny efekt masky
  • zmatnenie, fixácia, zjednotenie pleti
  • výdrž aspoň pár hodín
  • aby nevysušoval a netvoril mapy
Tento púder vyzerá jednoducho - plastový obal, bez zrkadielka a labutienky. Nevadí. Má 8 gramov, čo je taká štandardná veľkosť. Je tuhý, trochu bezpečnejší do kabelky, lebo sa v nej nerozsype. Práši sa len minimálne a nanáša sa dobre. Krátko po aplikácii vytvorí matný pekný finiš, líčenie je jednotné a pekné. Už po pár hodinách (niekedy aj po dvoch) sa ale lesknem. A ak mám náhodou vyrážky, akoby ich zvýraznil. Dá sa to opraviť, ale každá ďalšia vrstva púdru sa približuje maske. Preto ho používam len vtedy, ak niekam idem na pár hodín. Vtedy mi kratšia výdrž neprekáža   a viem, že ho miniem. Obávam sa ale, že mladšia, problematická pleť by s ním mohla mať väčšie problémy.  Stojí 5,45 eur. 

Duo lícenka Gabriella Salvete

Duo Blush Gabriella Salvete

lícenka

duo lícenka

Teraz by sme si pozreli ten najlepší produkt. Lícenka Duo Blush mi padla do oka okamžite, ako som ju vybrala z balíčka. Obal je jednoduchý, guľatý, plastový a naozaj pevný. Neotvorí sa a aj v kufri prežije nárazy. Nie je k nej zrkadielko ani labutienka alebo iný aplikátor, ale nie je to problém. Teda, nie je to problém pre mňa, lebo som si kúpila niekoľko štetcov na lícenku  a hrdo ich vyberám, keď treba :) Lícenka je v ponuke v 4 rôznych odtieňoch a má pekne skombinovanú matnú a lesklú časť. Milo ma prekvapila pigmentácia, krásavica je super pigmentovaná a už malá troška farby dodá lícam krásny farebný nádych. 

Takmer vôbec sa nepráši a perfektne sa nanáša štetcom. Pri líčení som skúsila použiť iba matnú časť, potom len trblietavú časť a potom spolu. Výdrž bola takmer vždy rovnaká, vydrží mi bez väčších problémov celý deň. Nie som odborníčka na lícenky, keďže ich používam naozaj sporadicky. Lícenku ale považujem za vydarenú, lebo  má sýtu farbu, ktorá prekrásne zvýrazní líčka a  dobrú výdrž. Myslím, že pokojne môže konkurovať aj podstatne drahším kúskom, pretože, okrem lacno vyzerajúceho obalu, jej nemám čo vytknúť. Jej bežná cena sa pohybuje okolo 4,72 eur.

GABRIELLA SALVETE HIGHLIGHTING PALETTE

GABRIELLA SALVETE HIGHLIGHTING PALETTE zloženie

paletka rozjasňovačov

Paleta pre kontúrovanie tváre

No a posledným kúskom je ten, ktorý mi príde pre mňa najmenej využiteľný. Paletky rozjasňovačov sa stali dosť populárnymi a ponúka ich viacero značiek. Gabriella Salvete je bežne dostupná v našich drogériách, je cenovo príjemná a produkty, ktoré som doposiaľ mala, boli skvelé, prípadne lepším priemerom, no boli aj také, ktoré nie sú pre mňa. Asi ako Gabriella Salvete Highlighting Palette. V balíčku, ktorý mi Elnino poslal, bola kontúrovacia a rozjasňovacia paletka. 

Kontúrovaciu som nechala do súťaže, keďže tá je pre mňa zbytočná (nekontúrujem, mám rada čo najprirodzenejší make up, chcem len zakryť nedostatky a zjednotiť pleť) a nechala som si tú na rozjasnenie pleti. Aj pri nej platí, podobne ako pri lícenke, že ju nepoužívam pravidelne, ale príležitostne. Vlastne, skúsila som ju len preto, aby som o nej vedela napísať a zhodnotiť jej prínos do môjho kozmetického sveta. Paletka obsahuje tri veľmi pekné farebné púdre, ktorých úlohou je zvýrazniť rysy tváre. Pleť má byť akoby slnkom pobozkaná, trblietavá a hebká na dotyk. Výber farieb je zaujímavý, ale trochu ho nechápem. Mám paletky od iných značiek, aj lacných, ale farby sú si v nich veľmi podobné. Buď odstupňované, od najsvetlejšej po najbledšiu, alebo matné a trblietavé, ktoré sa dopĺňajú. Tie dve hnedé by som akceptovala, ale tá fialová mi tam veľmi nepasuje.

Je menej pigmentovaná ako lícenka a skôr sa trbliecem, akoby som badala farbu paletky. Je taká akoby suchšia a aj preto sa skôr stane, že sa jemne práši alebo mi opadáva zo štetca.  Odporúča sa používať ho do vnútorného oka, pod obočie a na lícne kosti. Na oči highllightery milujem, úplne rozžiaria pohľad a celkový dojem z líčenia je omnoho lepší. Na líčka ho použijem, podobne ako pri lícenke, len pri špeciálnych príležitostiach. Po jeho použití sa pleť pekne trblieta,  ale postupne sa z pleti stráca. A ani ju nejako nezvýrazní peknou farbičkou. Proste chýba tá krásna farba, ktorá dodá pleti šmrnc a nádych ako od mora. Toto je také sivé, mierne fádne, len trblietavé. Táto paletka vychádza niečo málo cez 6 eur a za tri farbičky to nie je zlé. Dajú sa používať aj ako očné tiene, no ak chcete niečo podobné, skôr odporúčam lícenku alebo bronzér tejto značky. Tie sú božské.

Všetky produkty nájdete v eshope Elnino.

Aká je vaša skúsenosť s touto značkou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe