Zelený íl od Saloosu

17:10

Ak je niečo, čo mi doma v mojom kozmetickom svete nesmie chýbať, tak sú to íly. Dnes ich ponúka veľa značiek a okrem klasického bieleho a zeleného kúpite aj žltý, ružový, čierny, fialový i červený. Je pravda, že niektoré som ešte doma nemala, ale niektoré musím mať stále. Ich možnosti využitia sú naozaj veľké a poďakuje sa mi pokožka celého tela i vlasy. Každý íl má svoje špecifické vlastnosti, ktoré ho robia výnimočným a práve kvôli nim sa ich opláca kupovať. Za seba môžem povedať, že na pleť nie je nič lepšie ako poriadna ílová maska, ktorú si dochutím podľa chuti. Dnes si povieme o zelenom íle, ktorý by sa pokojne mohol volať magnetom na čierne bodky a nečistoty na pleti.


zelený íl 


zelený íl zloženie

francúzsky zelený íl

čistenie pleti s ílom

Zelený íl od Saloos

Zelený íl Saloos má niekoľko vlastností, ktoré oceňujeme my, majiteľky mastnej a zmiešanej pleti so sklonom k akné. Obsahuje veľké množstvo ílovitých minerálov a stopových prvkov, ktoré sú veľmi dôležité pre našu pokožku - železo, horčík, titán, mangán. O zelenom íle už možno viete, že vynikajúco absorbuje  toxické látky, odstraňuje nečistoty a prebytočnú mastnotu z pleti. Vyživuje ju, spevňuje, obnovuje, vyhladzuje a upokojuje podráždenú pokožku. Íl od Saloosu má 80 g a je v plastovom obale. Jednoduchom, peknom, celkom praktickom. V prípade, ak chcete používať zelený íl, si zadovážte plastovú/drevenú lyžičku alebo špachtličku, pretože tento íl nesmie prísť do kontaktu s kovom. Plánujem si kúpiť drevený setík misky a lyžice, ale nateraz mám plastovú špachtličku na miešanie a klasický štetec na nanášanie. Použiť ho môžete nasledovne:

  • ako pleťovú a telovú masku, ktoré sú vhodné všetky typy pleti. Pôsobí proti jej starnutiu, spevňuje ju, tonizuje, vyživuje, vyhladzuje, detoxikuje, čistí a upokojuje. Odporúča sa pri problémoch ako akné, ekzém či lupienka. Ideálne je použiť masku aj na akné na iných častiach tela, napríklad na chrbte alebo na rukách. Ja preferujem pleťové masky. Najjednoduchšia je zmiešať íl a vodu v pomere 1:1. Mám veľmi rada masku, kde je íl, trochu sušeného kozieho alebo obyčajného mlieka, štipka čierneho aktívneho uhlia a tri kvapky esenciálneho oleja, momentálne striedam rozmarín, bergamot a čajovník. Potom pridám vodu, podľa potreby, aby mi vznikla hladká pasta. Niekedy obmením ingrediencie a dám si k ílu trochu kurkumy, amly alebo jogurtového/ovocného prášku. Výsledkom je dokonale vyčistená pleť (aj od mnohých čiernych bodiek), jemná, pevná, pružná a omladená. Môže sa stať, že po použití je pleť červená, ale to je prirodzený dôsledok a po chvíli to zmizne. Stačí už len tonizovať, nakrémovať a pokožka je nádherná.
  • asi raz mesačne si robím ílový kúpeľ. Do vane nasypem trochu ílu a horúcu vodu, najteplejšiu, akú znesiem. Pokožku takýto kúpeľ detoxikuje, čistí, zjemňuje a spevňuje

Dobrý zelený íl považujem za základ, ktorý treba mať doma, ak si samy pripravujete masky. Alebo aj rôzne iné veci, niektoré íly sa pridajú aj do šampónov, mydielok a tam, kde treba. Ja si ho neviem vynachváliť a hoci občas ho musím zmyť hubkou, lebo tak dobre drží, nemám mu čo vytknúť.

Plusy:
  • Šikovné balenie
  • Ľahko sa pripravuje
  • Nevonia
  • Vhodný ako pleťová i telová maska, skvelý do kúpeľa
  • Pokožka je jemná, čistá, pevná a pružná

Mínusy:
  • Nenašla som

Nájdete v eshope Notino.

Aký íl preferujete?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Na ten jsem se už kolikrát dívala :-) asi si ho při dalším nákupu vezmu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som našla aj modrý a hnedý, už som si ich kúpila a rozširujem si svoju zbierku :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe