Tuhý dezodorant Fresh

19:00

Čím teplejšie počasie je, tým zhrozenejšie sa občas tvárim. Najmä kvôli poteniu. Neprekáža mi to, že sa potím. Prekáža mi to, ak to cítim. Keď pominie ten pomyselný pocit sviežosti a človek ucíti nepríjemný zápach, ktorý si MHD-čkou razí cestu ako spevák na pódium. Milujem leto, ale vždy sa trochu  bojím toho, ako obstoja moje prírodné dezodoranty. Už dosť dlho si nekupujem bežne dostupné dezodoranty s obsahom hliníkových solí a tak zápasím s potením na prírodnej báze. Už som našla niekoľko skvelých dezodorantov, ktoré neraz vydržia aj veľké horúčavy alebo hektický deň - Biorythme, Modrá Púpava, Ťuli a Ťuli či guľôčka od Joik.  Osvedčili sa mi, no aj tak stále pozerám po nových. Naposledy ma upútal tuhý dezodorant Fresh od Eco Cosmetics.

Eco Cosmetics Dezodorant Fresh


Eco Cosmetics Dezodorant

Eco Cosmetics Dezodorant Fresh zloženie

dezodorant bez hliníkových solí

prírodný dezodorant fresh


Tuhý dezodorant Fresh od Eco Cosmetics

Keď som si o ňom prečítala, hneď som ho chcela. Tuhý, vysúvací, ešte aj pekne vyzeral... no pozrime sa naň trochu lepšie. Eco Cosmetics je nemecká značka prírodnej certifikovanej kozmetiky s vysokým obsahom prírodných zložiek. Zaujali ma jej vlasové prípravky a uvažujem aj o nejakom opaľovacom kréme, lebo tých mám doma viac, ale ani jeden nie je prírodný. Tuhý dezodorant má aj svoju guľôčkovú verziu, ktorú by som časom skúsila, možno sa mi osvedčí o niečo viac. Kým šampóny a kondicionéry sa nesú v bielo modrých tónoch, dezodorant je bielo zelený a taký - fresh! Naozaj pôsobí sviežo a zeleno, prírodne, nie pokazene :) 

Plastový obal síce mnoho ľudí považuje za neekologický, ale zase je celkom praktický do kabelky a odoláva aj pádom, aj kufru, aj iným niekedy nie najpriaznivejším podmienkam. Konzistencia je tuhá, ale krásne kĺže v podpazuší a veľmi dobre sa  do pokožky zapracuje. Vcucne sa pomerne rýchlo a nezanecháva na oblečení fľaky (len pri obliekaní si  treba dať pozor, aby sa neotrel a nezanechal fľak). Je priesvitný, úplne hladký a ľahko sa nanáša. Jeho vôňa je krásna, mne sa zdá citrusová a veľmi osviežujúca. Ako ľadový citrónový čaj. Nemilo ma ale prekvapili dve veci a kvôli jednej som ho ani neminula. 

Som zvyknutá na rôzne prírodné dezodoranty, niektoré obsahujú sódu bikarbónu, iné kokosový olej, niektoré sú krémovejšie, iné tuhé. Ani jeden mi ale nespôsobil také vrásky, ako práve tento. V podpazuší sa mi objavili červené fľaky, ktoré štípali a po nanesení dezodorantu obzvlášť. Myslela som si, že môj atopický ekzém sa skrátka rozšíril. Začala som ho natierať mastičkou a používala som len guľôčkový dezodorant bez vône. Koža sa zahojila a tak som sa k dezodorantu vrátila. Ekzém sa objavil zasa a pokožka ma štípala ešte viac. 

Pochopila som, že problémom je práve tento dezodorant. A keďže mamina mala ten istý zážitok, už som tušila, že za to môže on. Odkedy ho nepoužívam, pokožka ma ani raz nezaštípala a je krásna a zdravá. Druhou vecou, ktorá ma trochu rozladila bola výdrž - dosť krátko chráni pred zápachom. Prirodzene reguluje potenie, ale v horúčave sa už po pár hodinách cítim. Priznám sa, dokázala by som zniesť kratšiu výdrž, to je pri prírodných dezodorantoch celkom bežné, keď je horúco. Ale ešte nikdy som nemala pazuchy ako v ohni! Produkt je to zaujímavý, to nepopieram. Úžasná je jeho konzistencia, lebo je tuhá a super sa nanáša. A  tá vôňa! Vydarená! No to ostatné... ma žiaľ sklamalo.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • pekne vonia
  • tuhý, ale vynikajúco sa nanáša na pokožku
  • úplne jemný, bez hrudiek či iných čiastočiek
  • nezanecháva fľaky na oblečení
  • chráni pred zápachom, prirodzene reguluje potenie
Mínusy:
  • menej vydrží, treba ho použiť viac razy denne
  • veľmi ma pálila pokožka, bola červená,veľmi citlivá na dotyk, bolela
Dezodorant stojí okolo 7 eur a nájdete ho na viacerých stránkach.

Aký dezodorant vás v poslednej dobe sklamal?

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe