Ako horká čokoláda

17:20

Čím som staršia, tým viac sa snažím mojej pokožke dávať samé mňamky. Jednak preto, že už je citlivejšia a jednak preto, lebo sa snažím žiť o niečo viac v súlade s prírodou. Darí sa mi to viac menej dobre a som vždy o niečo spokojnejšia, keď produkujem menej odpadu, nepoužívam igelitové vrecká a tašky, odličovacie tampóny a separujem všetko, čo sa dá. V oblastiach dekoratívnej kozmetiky ešte zaostávam, ale telovú, pleťovú i vlasovú mám už zmapovanú pomerne dobre. Veľmi rada sa učím, čo dokáže aká bylinka a aký olej, prečo používať taký olej a inaké maslo a prichádzam na to, že do lekárne už chodím len na tabletku proti migréne. Lebo na tú mi naozaj nič iné doposiaľ nezabrala s migréna ma odpíše od normálneho života na pár hodín až dní. Dnes by som vám chcela porozprávať o vynikajúcom kúsku, ktorý minie celá rodina a čo je najlepšie – budeme voňať na zjedenie :)

Ťuli a Ťuli

Ťuli a Ťuli maslo mandľa, kakao a avokádo

Ťuli a Ťuli maslo mandľa, kakao a avokádo zloženie

Ťuli a Ťuli maslo

maslo mandľa, kakao a avokádo

Telové maslo kakao – mandľa – avokádo 

V obchodíku ma zaujal svojím obalom. Taký štvorcový sklený obal s korkovým štuplíkom, na ktorom je názov kozmetiky. Bol milý, rozkošný a hneď som si ho predstavila doma na svojej poličke. V tom okamihu som vedela, že ho chcem a keď ho miniem, do pohára niečo pekné ukryjem :) No a až potom som si prečítala, čo to vlastne idem kupovať. Jedná sa o produkt, telové maslo, ktoré obsahuje avokádový olej, mandľové a kakaové maslo. Mandľové maslo obsahuje veľa vitamínu E, kakaové maslo prešlo dlhú cestu od čokolády ku kozmetike a avokádový olej obsahuje veľa vitamínov. Zhrnuté podčiarknuté, všetky spomenuté poklady pokožku hydratujú, vyživia, dodajú vitamíny a minerály, dokážu pomôcť aj s kožnými problémami a sú úplne prírodné.

Ono, láska k tomuto produktu prichádzala postupne a stal sa miláčikom. Doslova. Lebo keď otvoríte ten rozkošný obal, ovanie vás tak čokoládovo čokoládová vôňa, že okamžite mám chuť nabrať si plnú lyžičku a ochutnať. Alebo si okamžite čokoládu otvoriť a zakusnúť sa do nej. Je až neuveriteľné, ako dokonale vonia a necítim nič, len nekonečnú čokoládovú vôňu. Tak sladkú a opojnú, akoby ste sa prechádzali uličkami Bruselu a ovoniavali vôňu šíriacu sa z čokoládovní. I keď som v Bruseli ochutnala len zopár čokolád, tá chuť rozplývajúcej sa maškrty na jazyku mi ostala v pamäti a pri tomto masielku sa vynorila. Naozaj wau. Ani tisíc ďalších slov by nedokázalo úplne presne popísať moju radosť z tohto masla a jeho čokoládovej vôni (možno aj chuti, lebo už som mala nenápadný tik, že okoštujem).

Maslo je tuhé, husté, hutné. Aby som ho vybrala von, používam dlhšiu plastovú lyžičku, môjho univerzálneho pomocníka, keď mám podobné obaly, z ktorých sa trošku ťažšie dostáva von maslo. Nie je to prekážka, lebo aj Ťuli a Ťuli ponúka hygienickú sklenú lyžičku, aby sa kozmetika používala omnoho ľahšie. Použitie je podrobne vysvetlené aj v popise a vysvetľuje, prečo je lepšie maslá aj oleje aplikovať na navlhčenú pokožku. Ja to tak robím už roky a ani som nevedela, že sa to tak má :) Je to preto, lebo maslá aj oleje vytvárajú na pokožke film, ktorý neprepúšťa nič dnu, ale ani von. Preto ich používa vždy po sprche, kedy je pokožka ešte horúca a umocňuje sa ten úžasný dojem z masla. Vtedy sa veľmi dobre vsiakne, neostane po ňom mastný pocit a pokožka dostane skutočne potrebnú dávku hydratácie.

V prípade tohto masla je skvelé aj to, že stačí naniesť malé množstvo a pekne ho rozotierať, po celej pokožke, nie je ho treba veľa. Je skvelé aj na citlivejšiu pokožku a to, že voniate ako čokoláda, nikomu neprekáža. Skvelé je aj na atopický ekzém, vysušenú pokožku, popraskanú pokožku, nechty i nechtovú kožtičku, suché päty i lakte. Proste paráda.  

Plusy:
  • Krásny obal
  • Ešte krajšia vôňa
  • Husté, hutné, ale dobre sa nanáša
  • Skvelé aj na citlivú pokožku
  • Dobré zloženie
  • Hydratuje, zjemňuje, vyživuje pokožku, dobré aj na ekzémy či podráždenú pokožku
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 7,50 eue ho nájdete v eshope Ťuli a Ťuli.

Čo poviete na toto maslo? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Teda, já mám čokoládové a kakaové vůně v kosmetice moc ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja, lebo to vonia na zjedenie. Tento krém je môj miláčik, len som už na dne, musím doplniť zásoby :)

      Odstrániť
  2. Jéé tak ten vypadá skvěle. Vidím ho prvně a moc mě zaujal :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vrelo ti ho odporúčam :) U mňa to bola láska na prvý pohľad a už som ho skoro minula :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe