Hĺbkovo čistiaci pleťový olej

17:40

Už pár rokov hovorím, že cesta za krásnou a zdravou pleťou sa začína dôkladným odlíčením pleti. Rôzne podkladové bázy a make upy, ktoré nie sú na prírodnom základe, obsahujú látky, ktoré síce bránia masteniu, vyhladia a akoby zaštupľujú póry. Na prvý pohľad to vyzerá fajn, ale pokožku môžu zaťažiť a spôsobiť vznik nových vyrážok, fliačikov, čiernych bodiek, ale aj predčasné starnutie pleti. Preto mu venujem veľkú pozornosť a hľadám rôzne odličovacie produkty. Kedysi som bola doslova závislá na drogériových  micelárnych vodách, ktoré mi ale začali trochu vysušovať pleť. Používam ich už menej a hľadám prírodné verzie. Alebo oleje, lebo tie sú mojimi obľúbencami od čias, ako som spoznala hydrofilný odličovací olej od Saloosu. Estónska značka Joik má v ponuke hĺbkovo čistiaci olej, ktorý obsahuje samé maškrty pre pleť.


Hĺbkovo čistiaci olej od Joik

Hĺbkovo čistiaci olej


čistiaci olej na pleť

pleťový olej

čistiaci olej

hubka

Hĺbkovo čistiaci olej Joik

Joik ma neprestáva udivovať. Čo od tejto značky chytím do ruky, je úplná paráda. Zatiaľ toho nebolo veľa, no časom to napravím. Lebo by som chcela vyskúšať všetko :) Ale vráťme sa k oleju, ktorý je, ako si za chvíľu povieme, skutočný poklad. Joik má pekné, do tmava ladené krabičky, na ktorých nájdete zloženie a pokyny na používanie vo viacerých jazykoch. Papierové obaly vyhadzujem do koša na papier, aby som aspoň trochu prispela k recyklovaniu papiera. Je smutné, že na Slovensku sa o tom stále veľa nehovorí a ľudí nezaujíma, ako zaťažujú svoju planétu.

Milým prekvapením je priložená hubka, ktorá slúži na ľahšie umytie oleja z pleti. Nie je zlá, ale ja som zvyknutá na konjac hubku, ktorú považujem za skvelý výmysel. Olej je v plastovom obale, ktorý je dosť tvrdý. Pri prvom použití som ho išla stlačiť, že veď pomôžem oleju von a skoro som si zlomila necht :) Je tvrdší, pevný a vrchnák dobre drží, olej sa tak neotvorí ani v kufri. Je zlatožltej farby a vonia nádherne. Sviežo, citrusovo, ideálne aj na zlepšenie nálady. Ako som spomenula, obsahuje samé dobré veci – olivový a jojobový olej sú ochutené esenciálnymi olejmi levanduľa, citrónová tráva a tea tree.

Odporúča sa vyhýbať sa očnému okoliu, lebo esenciálne oleje by ho mohli podráždiť. Oči si ním teda neodličujem, ale na pleť, to je iná káva. Voda z našej pleti odstráni len nečistoty, ktoré sa v nej rozpustia. V oleji sa rozpúšťajú tie ostatné, aj maz či make up. Preto dvojfázové odličovače spájajú vodu a olejovú zložku. Olej rozpúšťa olej a hoci to môže znieť až neuveriteľne, je to tak.

Použitie je jednoduché. Stačí naniesť pár kvapiek oleja na suchú tvár a krúživými pohybmi čistiť. Následne hubkou namočenou vo vlažnej vode olej zmyjem. Ja som si tento spôsob trochu upravila. Na navlhčenú konjakovú hubku nakvapkám olej a pleť čistím krúživými pohybmi. Na hubku sa make up akoby prilepí a tvár ostane úplne jemná. Odlíčená, čistá a žiarivá. Bez podráždenia, bez štípania, vyhovuje aj môjmu očnému okoliu. Stačí už iba trochu kvetovej vody  a krému – overená kombinácia, keď som večer tak unavená, že minimalizujem všetky možné aktivity. Olej je vynikajúci a stačí pár kvapiek na odlíčenie tváre. Čítala som naň veľa chvály a pripájam sa k nadšeným obdivovateľkám jeho kladov.

 Plusy:
  • Pevný plastový obal s hubkou
  • Šikovná veľkosť
  • Krásne vonia
  • Maškrty v zložení
  • Ľahko sa používa, aplikácia je rýchla
  • Pleť odlíči, čistí, zjemní, rozžiari, nevysušuje ani nemastí pleť
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 11,70 eur ho nájdete na internete.

 Aký spôsob odličovania preferujete?


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe