Káva trochu inak

18:13

Jedným z mojich najobľúbenejších nápojov je jednoznačne káva. Rada skúšam nové druhy z rôznych končín sveta a vychutnávam si ju či leto, čo zima. Pri detoxikácii, ktorú absolvujem dva razy do roka, sa káva piť nemá a to je pre mňa vždy utrpenie. Potom mi pár dní nechutí a nakoniec sa jej zasa neviem nabažiť. Okrem jej blahodarných účinkov na naše zdravie po sebe zanecháva aj skvelé stopy na pokožke. Kávový peeling je jedným z najlepších proti celulitíde a podobne účinkuje kávový olej. No kávový olej je omnoho silnejší. Neverila som, kým som si ho prvý raz nenaniesla na tvár.

JudaJakoba kávový olej

kávový olej

kávový olej zloženie

kávový olej zloženie

pleťový olej káva


Kávový olej od JudaJakoba

Kávový olej  by sa dal právom pokladať za skvost na celé telo. Kofeín v káve pomáha zvýšiť krvný obeh, a tak lieči celulitídu, tmavé kruhy pod očami, spevňuje a rozjasňuje pleť. Podporuje rast vlasov a zvyšuje ich lesk. Je to jeden z najúčinnejších anti aging prípravkov na pokožku a obľubujú ho ženy po celom svete. Ja som mala pár rokov dozadu krémy s obsahom kofeínu proti celulitíde a bola som nadmieru spokojná. Rovnako ako s kávovým očným krémom. A ako obstál kávový olej? Na jednotku! Pôvodne som si myslela, že na jednotku s hviezdičkou, ale jedna drobnosť mu tú hviezdičku uchmatla. 

Sklený obal má kvapkátko a svojou veľkosťou je ideálny na cesty i do kúpeľne. Ľahko sa vojde do poličky i kozmetickej taštičky a aplikácia nie je zložitá. Možno ho mať so sebou aj na cestách a to mi vyhovuje, keďže mám túlavé topánky. Olej má 40 ml a môžete si vybrať, či ho použijete ako pleťový olej alebo  ako masážny. V každom prípade ale budete spokojní :) Po otvorení ucítite božskú vôňu kávy. intenzívnu, správne horkú a dokonalú ako to zrnko kávy, ktoré obdivujem, keď sa pozerám do mlynčeku, ktorý ho melie na života budič. Všetko je to priam dokonalé, no potom sa vôňa trochu zmení a zdá sa mi o niečo  kyslejšia. To je ten jeden jediný dôvod, pre ktorý má  olej jednotku bez hviezdičky :) Vôňa je ale neuveriteľne subjektívna, takže mnohí si ju môžu pochvaľovať. 

Olej nie je veľmi hustý a pri správnej aplikácii sa do pleti vsiakne úplne. Postačí si ju len navlhčiť predtým, ako použijete olej. Ja preferujem kvetové vody, ktoré si kupujem v baleniach s rozprašovačom, no naniesť sa dá aj tampónom alebo použijete len pár kvapiek vody. Aplikujem ho večer miesto pleťového krému na vyčistenú pleť. Vtieram ho krúživými pohybmi do vtedy, kým pleť nie je suchá a nemastná. Ak sa mi stane, že použijem viac oleja, zbytky osuším papierovým obrúskom. Ako som už spomenula, olej má vynikajúce anti aging účinky. 

Pleť hydratuje, vypína a vyhladzuje. Zjemňuje tmavé kruhy pod očami, teda pokojne môže nahradiť aj očný krém. Zabraňuje vysušovaniu a pokožka pôsobí sviežim dojmom. Priznám sa, keď som videla zloženie, bála som sa, ako zapôsobí na moju pleť, lebo kokosový olej i bambucké maslo sú mastnejšie, ale ostala som nadšená. Nezaťažuje pleť, nevznikajú ani čierne bodky a vyskúšať sa môže aj ako masážny olej. Skvelý kúsok, ktorý ocení každá žena, je navyše aj za veľmi príjemnú cenu, takže som maximálne spokojná. Odporúčam ho všetkými desiatimi  a keby som mala porozprávať o kozmetickom prekvapení roka, v užšom výbere by bol určite tento olej.

Plusy:
  • menšie balenie s kvapkátkom
  • jednoduchý, pekný dizajn
  • krásna kávová vôňa
  •  hustý, ale nie je veľmi mastný
  • dobre sa vsiakne, nezanecháva príliš mastný film
  • hydratuje, vypína a zjemňuje pleť, zabraňuje predčasnému starnutiu pleti, zabraňuje vysušovaniu  a pokožku rozjasní
  • vhodný aj na masáže
Mínusy:
  • po nanesení mi menej vonia, ale to je subjektívne
Nájdete ho v eshope JudaJakoba za 4,20 eur.

Máte skúsenosti s kávovým olejom? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe