Porovnanie milého modrého a zeleného

18:56

Moje rituály krásy sa za posledné roky zmenili. Rozšírili. Najmä starostlivosť o ruky a nohy. Tak, ako mi stačil krém na ruky alebo nohy, teraz už mám aj masky, zábaly, rôzne olejčeky na nechty a nechtovú kožtičku. Niektorí to nechápu, ale ja sa  v tom vyžívam a vychutnávam si to. Rovnako ako lakovanie nechtov. Už viac ako 5 rokov si ich pravidelne lakujem a hľadám si nielen zdravšie a kvalitné laky, ale aj dobré odlakovače. Už som skúsila aj drahšie, aj lacnejšie kúsky a niekedy medzi nimi nie je ani veľký rozdiel. Teda, až na ten cenový. Preto rada skúšam aj lacnejšie alternatívy, ktoré môžu len milo prekvapiť. Týmto heslom som sa riadila aj pri výbere odlakovačov Regina. Nepoznala som ich, o to viac som sa na ne tešla.

Regina

Regina odlakovače


odlakovač s acetónom

acetónový odlakovač

Regina odlakovač na nechty

odlakovač bez acetónu

bezacetónvý odlakovač


Odlakovače na nechty Regina

Vybrala som si dva odlakovače. Zelený odlakovač na nechty s regeneračným účinkom, modrý je  odlakovač na nechty bez acetónu. Značka Regina je pre mňa legendárna vďaka jeleniemu loju, ktorú poznám snáď od základnej školy a nie raz sme ho dostali či už v mikulášskej nádielke alebo pod vianočný stromček. Lacný balzam na pery bol vždy zárukou kvality a aj keď sme ako deti nemali guľôčkové lesky na pery, stačil jelení loj. A všetko bolo v poriadku. Menšie odlakovače sú v plastových obaloch s objemom 100 ml. Ich veľkosť ich predurčuje na to, aby so mnou aj cestovali, keď ideme na pár dní preč a aj tam musia byť moje nechty tip top.

Rozdiel je pre mňa predovšetkým vo farbe, nečítam, čo je na obale. Zelený obsahuje acetón, modrý je bez acetónu. Acetónové odlakovače si kupujem preto, lebo si ľahšie poradia s trblietkami alebo pieskovými lakmi. Inak sa im vyhýbam, pretože sú trošku agresívnejšie, vysušujú nechtovú kožtičku a neraz nevyhovujú aj nechtom. Odlakovače majú približne rovnakú vôňu, ktorá nie je veľmi silná a výrazná, nespôsobuje akútny hlavy bôľ. Vetrám pri nich, no nie je to také nepríjemné ako pri iných kúskoch. 

Bola som veľmi zvedavá na to, či odlakujú rozdielne, ale rýchlo som prišla na to, že či siahnem po modrom, alebo po zelenom, je to skoro to isté. Ten bez acetónu je akurát jemnejší k pokožke a vysušuje menej. Čo sa odlakovania týka, tam ako by ich  jedna mater mala. Klasické farebné laky odlakujú bez problémov. Tie sýtych farieb trochu rozmažú, ale dá sa to bez problémov vyčistiť. Pieskové laky zvládajú s obmedzeniami. Tie jemnejšie odlakujú, len im to dlho trvá. Tie s väčšími kúskami sú nad ich sily a pokiaľ nemám hodinu času, nesiaham po týchto odlakovačoch. S trblietkami je to rovnaké, ani na tie nie sú príliš dobré, pretože im do dlho trvá. Míňam ich pravidelne, lebo  na klasický lak sú super. Ak potrebujem odstrániť pieskový alebo trblietavý lak, siaham po iných odlakovačoch. Za tú cenu je to dobré a pokojne by som si ich kúpila zasa. 

Plusy:
  • veľkosť vhodná aj na cestovanie
  • plastový obal je menší, dobre sa upratuje
  • vôňa nie je nepríjemná
  • verzia s acetónom aj bez neho
  • dobre odlakujú klasické laky
  • príliš nevysušujú pokožky ani nechty
Mínusy:
  • zle odlakujú pieskové a trblietavé laky
Nájdete v eshope Notino.

Ktoré produkty tejto značky ste skúsili? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tyhle odlakovače vůbec neznám a ani mě nějak nezaujaly. Musí se mi produkt líbit i vzhledem, což bohužel u obou těchto produktů není. Já ráda používat klasický odlakovač od Ebelin :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V kozmetike som sa naučila, že nesmiem súdiť podľa obalu, lebo skvelý obsah od neho nezávisí :) Ale aj ja sa nechám nalákať na pekný obal :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe