Nové farbičky do mojej poličky

17:16

Niektoré značky sú neodmysliteľne späté s mojím kozmetickým svetom. Keď som sa v 15-rokoch začala líčiť, používala som maminine maľovátka a svoje som si kupovala postupne. Začínala som tými najlacnejšími kúskami, lebo keď som chodila na strednú, radšej som si kúpila knihu ako čokoľvek iné :) Vtedy som riešila dilemu, čo si kúpiť a čo nie. Riešim ju síce aj dnes, ale nie tak intenzívne ako vtedy. Niekde tam sa ale začal písať môj príbeh s Essence, ktorá sa vo výpredajoch dala kúpiť za "smiešne" ceny. Za pár centov som zrazu mala laky na nechty, očné tiene a spoznala som aj môj najobľúbenejší fixačný púder. Roky plynú a ja som začala kupovať rôzne iné značky, lebo stále chcem poznať nové a nové. No k Essence sa vraciam. Nielen v čase výpredajov. Jej produkty sú rôzne. Skvelé i menej skvelé. Dnes budú také v recenzii. Jeden vynikajúci, druhý menej. Používam ho síce trochu inak, ako by sa mal, ale míňa sa.

Essence


dekoratívna kozmetika

Glow to go Essence

paletka rozjasňovačov Essence

Glow to go Essence zloženie

Glow to go Essence zloženie

rozjasňovač

Paletka Glow to go

Začala by som kúskom, ktorý ma nadchol. V čom je super? Paletka Glow to go 10 má za úlohu dodať našej pleti krásny letný lesk. Obsahuje dva púdre jemnej zlatistej farby a dva bronzové odtiene, ktoré sa môžu aplikovať samostatne alebo vzájomne kombinovať. Keď som ju zbadala, najskôr som si povedala, čo by som s ňou robila. Veď mám kopec líceniek, bronzerov, higlighterov i paletiek a používam ich pár razy do roka. Ale potom som sa ľúbezne zahľadela na tie božské farby  a povedala som si, že ich miniem. A nielen v lete. 

Paletka je v pevnom plastovom obale, takom jednoduchom a hravom, aký je pre Essence typický. Jasné, o luxuse sa určite hovoriť nedá, ale aj mnohé drahšie značky majú obaly podobné. Pre mňa je pri ňom najdôležitejšie, aby produkt dobre ochránil a neotváral sa.  To spĺňa, preto mi viacej netreba. Dve svetlejšie a dve výraznejšie farby sú trblietavé a doslova žiaria. Sú veľmi dobre pigmentované, a preto s nimi treba narábať opatrne, aby sa to s farbou neprehnalo. Ľahšie sa jej pridá akoby sa mala odstrániť. Púdre sú jemného, mäkkého zloženia, ľahko sa nanášajú a kombinujú.  Prášia sa  minimálne a stačí k tomu len hustý, bohatý štetec. 

Použiť ho môžete na lícne kosti, krk, dekolt, na rozjasnenie očí. Keď som už pri očiach, musím povedať, že sa perfektne osvedčili aj ako očné tiene. Stačilo mi trochu podkladovej bázy pod očný tieň a líčenie vydržalo celý deň. Bez otláčania a zlievania. Rovnako tak vydrží aj celý deň na tvári. Rozžiari pleť, odráža slnečné lúče a tvár ma zdravý, opálený nádych. Pokožka akoby slnkom pobozkaná :)  Najmilším prekvapením bola jednoznačne pigmentácia a výdrž. Pleť doslova žiari a ako očné tiene je to úplne úžasné. Teraz, keď som opálená, sa jej neviem nabažiť a to sa mi už dlho nestalo. Cena paletky sa pohybuje okolo 4,79 eur.

essence tieň na obočie

My Must Haves Eyebrow Powder

My Must Haves Eyebrow Powder zloženie

farba na obočie

Essence My Must Haves Eyebrow Powder.

My Must Haves Eyebrow Powder

Druhým kúskom, ktorému som na chuť prichádzala trochu dlhšie,  a vlastne stále prichádzam,  je Essence púder na obočie - My Must Haves Eyebrow Powder. Je to púder na obočie vo svetlej a tmavej hnedej farbe a vložiť sa má do prázdnej Must Haves paletky. Keďže tú prázdnu paletku nevlastním, balenie mi príde mierne nepraktické, ale na druhej strane, je malý, spratný a nezaberá veľa miesta. 

Kúpiť sa dá svetlý a tmavý. Myslela som si, že ten svetlejší môjmu obočiu dobre sadne, ale doma pri prvom líčení som zistila, že tmavší by mi asi vyhovoval trošku viac. No, to nevadí, lebo som ho začala využívať ako tieň na oči. Je matný, dobre priľne na podkladovú bázu a nepráši sa. Ako tieň na oči sa ale tiež používa dobre. Na učesané obočie ho nanášam štetcom určeným na takéto produkty a zasa len prečešem. V priebehu dňa sa ale trochu stráca, nevydrží tak, ako moje gélové farbičky, ktoré mám momentálne najradšej, prípadne paletky s gélom a farbou. Za 1,59 eur je to ale celkom šikovný kúsok. Možno ten tmavší by som míňala tak, ako sa má, ale nevadí. Našla som si tú prázdnu paletku a tak sa mi pozdáva, že možno si nejakú svoju aj vyskladám :)

Nájdete ich v drogériách i na internete. Páči sa vám paletka rozjasňovačov ako mne? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Paletka je rozhodně roztomilá! :)
    já mám oční stín ve stejném balení jako ty ten pudr na obočí a musím říct, že už se mi několikrát otevřel v kosmetické taštičce.. Hold je znát, že to na to dělané není, ale prázdnou paletku si kvůli jednomu stínu kupovat nechci -.-"

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď toto, paletka je tuším na 6 vecí...vedela by som si, samozrejme vybrať :) A aj ma to láka, ale stále si hovorím, že teraz to ani nepotrebujem :) A paletku milujem, teraz ju nosím ako očné tiene a úplne to rozžiari líčenie.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe