Ako som mala šťastie na nepodarky

16:36

Nepovedala by som, že som veľmi náročná, čo sa hairstylingovej kozmetiky týka. Mám určité požiadavky, ale nie sú nijak neúnosné - od tužidla očakávam aspoň to, čo sľubuje. Teda aby tvar účesu držal aspoň deň, v lepšom prípade dva a nepolepí mi vlasy tak, že si ich môžem opäť umyť. Od prírody mám celkom rovné vlasy. No a ako každá žena, aj chcem niečo iné - vlnky, kučery, lokničky, nech sa tomu povie akokoľvek. Tak siaham po lakoch, tužidlách a občas aj púdroch, čo sľúbia objem a majú držať tvar. V tomto článku som zozbierala tri tužidlá z posledného asi roku, ktoré boli sklamaním. Dve z nich totálnym, veľkým, obrovským. Jedno bolo menším, ale dosť veľkým na to, aby som si ho už nekúpila. 
















Keď premýšľam nad tým, ktoré bolo najhoršie, som na vážkach. Buď je to ProSeries Max Hold od Wella alebo Big Volume od Garnier. Obe boli asi rovnako o ničom. Obaly sú jednoduché, taký ten štuplík na dávkovanie tužidla držal, neodpadol (už som mala tužidlo, kde nedržal a keď som sa ho snažila použiť, tužidlo špliechalo kade tade). Garnier veľmi pekne voňal. Bola to ľahká, príjemná vôňa, nebola rušivá ani veľmi výrazná, ako to občas pri takejto kozmetike je. Wella Max Hold v červenom šate až tak nevoňala, ale nepovažujem to za podstatné kritérium. Dôležité je, čo dokázali s vlasmi. No, nič. Ak tak, len čo ma rozčúlili:
  • Garnier ako taký som kedysi milovala, najmä pleťovú kozmetiku pre problematickú pleť. Potom som sa zamerala na iné značky a ku Garnieru som sa vrátila v podobe vlasovej kozmetiky. Šampón bol relatívne fajn, ale toto tužidlo, to bola škoda peňazí. Ak som si večer urobila drdol, dala natáčky alebo urobila copy, ráno som sa budila s takmer rovnými vlasmi. Tužidlo nedodalo žiaden objem, vlasy som mala už v priebehu dňa spľasnuté a úplne bez lesku. Myslím, že po pár neúspešných použitiach som ho posunula ďalej, že nech skúsia iní alebo ho hodia do koša.
  • Pri Wella Maxi Hold to bola podobná skúsenosť. Milujem Wella laky na vlasy, sú veľmi dobré, aj teraz mám jeden otvorený. Avšak, tužidlo skončilo v koši, s ním som nemala najmenšie zľutovanie. Kúpila som ho v DM v dopredaji a tešila som sa, že mám ďalší kúsok obľúbenej značky. Radosť vydržala do prvého použitia. Účes absolútne nemal tvar, ktorý som chcela, vlasy sa rýchlo vyrovnali, nemali objem a boli polepené, bez ohľadu na to, koľko tužidla som použila.Vyhodila som ho hneď, ako som si kúpila nové tužidlo
Obe tužidlá som kupovala za akciové ceny, nevyšli ma ani na dve eurá.

WellaFlex je rozhodne lepšie, i keď by som si ho už druhý raz nekúpila. Pena bola ľahká, nesmrdela, tužidlo dlho vydržalo - ale opäť som mala ten istý problém - na mojich vlasoch držalo tvar len necelý deň. Kučierky sa do večera pomaly vyrovnávali a hoci objem aspoň aký - taký bol, nebola som až taká spokojná. Vlasy aspoň neboli polepené, ale celkový dojem to nezachránilo. Nevadí. Zatiaľ vedie v tužidlách Kallos, Taft a uvidíme, kedy sa zasa objaví kúsok, ktorý by ma nadchol.
Aj toto tužidlo som kupovala v akcii, tiež okolo 2 eur.
Aké dobré tužidlo by ste mi odporučili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Tak s dobrým tužidlom ti neporadím, keďže mám zo všetkých vlasy ešte splasnutejšie, mastnejšie a celkovo po jeho použití vyzerajú horšie :/.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moje tužidlo znesú, ale neviem nájsť také, aby som si povedala, že wau, je super :/

      Odstrániť
  2. Dobré tuzidlo najdes v obchodech pro kaderniky, zejmena kamak. :)

    www.dendyss.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to mi nenapadlo :) Máme taký jeden aj u nás, pôjdem pozrieť.

      Odstrániť
  3. Ja som tiež už prestala používat tužidlá, lebo skôr vlasom ublížia, ako pomôžu. Teraz radšej staviam na lak navlasy, mám s ním lepšiu skúsenost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som väčšie problémy nemala, len ak mi urobilo zle na ekzém. Ale niekedy tiež premýšľam, že to skúsim bez nich.

      Odstrániť
  4. Ja som si teraz kúpila od Alverde tužidlo, ale to by ti asi vlny neudržalo. Kúpila som si ho hlavne ,aby som mala väčší objem, na to funguje fakt dobre, vlny som si nim ešte neskúšala :).

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe