Bioderma - Atoderm Créme

18:15

Keď sa pozriete okolo seba, všimnite si, aká rôzna je naša pokožka. Normálna, mastná, suchá - a každý z nás si hľadá to pravé orechové pre tú svoju :) Ja som divný príklad, pleť mám zmiešanú, pokožku rúk a nôh suchú a vo vlasoch atopický ekzém. S mastnou pleťou som sa naučila bojovať úspešne, na telo milujem rôzne maslá a krémy, tam je tiež problém vyriešený, ale čo ten ekzém? Kožná lekárka mi na rovinu povedala, že je to dedičné a nevyliečiteľné, možno len zmierniť príznaky. Zavrhla som všetky tie masti, ktoré mi predpisovala roky a nič mi nepomohli a začala som sama hľadať. Zamilovala som si oleje, tie sú na suchú vlasovú pokožku skvelé, ale obľúbila som si aj Biodermu a jej Atoderm :)

Bioderma - Atoderm Créme

Bioderma


Bioderma

Zloženie: WATER (AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, MYRETH-3 MYRISTATE, CYCLOMETHICONE, STEARETH-21, TOCOPHERYL ACETATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, TRIETHANOLAMINE, CETYL ALCOHOL, STEARIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, CARBOMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN."


Bioderma - Atoderm Créme

     Pravdou je, že atopický ekzém mám na pokožke hlavy, ale často si kupujem telové mlieka alebo telové krémy, ktoré používam len na postihnuté miesta a šampóny, ktoré by mali byť vhodné na suchú a citlivú pokožku. Žiaden výrobok neprináša trvalú úľavu, sú lepšie i horšie dni, pretože ekzém ovplyvňuje viacero faktorov, u mňa najmä stres. A tak som si povedala, že zainvestujem a skúsim tento  telový krémik.

V akcii 1+1 som si ho kúpila niekedy začiatkom leta. Balenie má 500 ml (ale nájdete ho aj v menšom, 200 ml balení), krém je v plastovom obale, ktorý má praktickú pumpičku na dávkovanie. Keďže je určené na suchú a citlivú pokožku, nie je výrazne parfumované, má len jemnú vôňu, ktorá nie je rušivá. Krém má konzistenciu skôr ako telové mliečko. Do pokožky sa vpije pomerne rýchlo a nezanecháva mastný pocit. Ak máte ranky (občas sa mi stane, že si suché miesto jednoducho rozškriabem a potom si nadávam), neštípe v nich, skôr by som povedala, že ich upokojuje.

Používam ho pár hodín pred umývaním vlasov (v poslednej dobe ho striedam s olejmi). Krém si vmasírujem do suchých miest ( ekzém nie je po celej hlave, sú to len akési suché ostrovčeky), ale len veľmi opatrne. Po pár hodinách si ho vyumývam z vlasov šampónom, následne použijem kondicionér alebo masku, aby neostali  mastné. Pokožka je po použití hydratovaná, suché ostrovčeky sa zmenšia alebo na  chvíľku úplne vymiznú ( na pár dní je ale od suchej pokožky pokoj), pokožka vôbec nesvrbí a krvavé rany sa hoja ľahšie. Ak sa stane, že ekzém sa mi náhodou objaví na chrbte, tam stačí fliačik potrieť a do jedného, dvoch dní zmizne úplne :)

Plusy:

  • šikovné balenie
  • hustejší nemastný krém
  • stačí ho nanášať v tenkej vrstve 
  • rýchlo sa vpije do pokožky, nezanechá ju mastnú
  • hydratuje, upokojuje pokožku, zjemňuje svrbenie
Mínusy:
  • zloženie
Krém kúpite na internete alebo v lekárňach, cena za pol litra je okolo 21 eur.


Ako bojujete so suchou pokožkou?



You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe