Tropic Isle Living - Jamajský čierny ricínový olej

11:45

Ricín sa u mňa vždy spájal predovšetkým s rôznymi kriminálkami, kde sa používal ako jed. Vedeli ste však, že ricín je oddávna známa úžitko­vá rastlina, ktorá sa pestuje v teplých oblastiach pre olejnaté semená? V starom Egypte a v Oriente sa olej používal na ošetrovanie pleti a vlasov, ale aj rán a na technické účely. Obsahuje až 50 % oleja a tiež jedovatý alkaloid ricín, ktorý sa stane neškodným po prevarení oleja s vodou. Keď som si o Jamajskom čiernom ricínovom oleji prečítala na internete, rozhodla som sa ho vyskúšať.

Jamajský čierny ricínový olej




Tropic Isle Living

Tropic Isle Living - Jamajský čierny ricínový olej
Nemá pumpičku na dávkovanie

Tropic Isle Living - Jamajský čierny ricínový olej

Olej možno využiť na mnoho problémov. Je v tmavej sklenej fľaši, ktorá ho chráni pred pôsobením svetla. Šraubuje sa, nemá pumpičku na dávkovanie. Sprvu som si myslela, že to bude problém, ale potom som zistila, že to je celkom zábavné používanie :) Jamajský čierny ricínový olej má veľmi zvláštnu vôňu. Takú ťažkú, sprvu mi veľmi vadila, ale odkedy olej používam každý večer, zvykla som si na ňu, dokonca mi neprekáža a príde mi taká - olejová :) Už som mala viacero olejov, tento patrí k tým hustejším. Do pokožky sa vsiakne pomerne rýchlo. Používala som ho:

  • na kruhy pod očami. V ich odstraňovaní je expert! Neverila by som, že olej si s nimi dokáže poradiť. Kupovala som si rôzne, pomerne drahé roll ony, ktoré sľubovali redukciu vrások, opuchov a kruhov pod očami, ale nie vždy som výsledok naozaj videla. Dnes po nich nie je ani stopy ani v prípade, že spím iba pár hodín. Večer si jednoducho na čistú pleť aplikujem trochu oleja na očné okolie, len jemne rozotriem a on sa do rána vsiakne do pokožky
  • na akné ako pleťový olej. Moje čelo sa vrátilo do pubertálnych čias a keď už nezaberali žiadne overené triky, krémy, roztoky, siahla som po tomto oleji (pred použitím oleja som použila Tariku, ktorá mi veľmi pomáha, prečítať si o nej môžete TU). Po použití oleja sa ranky hoja rýchlejšie, póry neupcháva, naopak, uzatvára ich, nie sú rozšírené, pleť je matnejšia, zdravšia, netvoria sa nové vyrážky. Obsahuje vitamín E, ktorý je  pokladom pre pokožku, pomáha liečiť staršie jazvy, fliačiky, pomáha vyrovnávať farebný tón pleti. Používam ho lokálne na fliačiky a staré ranky 
  • na atopický ekzém na pokožke hlavy. Pekne premastí ekzém, pokožka nie je taká suchá, nesvrbí. Pri zmývaní sa ale treba poriadne posnažiť, aby ste sa dobre vyzmývali a nemali na druhý deň mastné vlasy :) Ja ho používam pár hodín pred zmývaním, nanesiem si na postihnuté miesta a na vlasy olej, nechám pôsobiť a zmyjem. Výsledkom je zdravšia, hydratovaná pokožka, ktorá menej svrbí a nové suché miesta sa vytvárajú oveľa pomalšie. Zároveň som si všimla aj zdravšie vlasy, menej mi vypadávajú a sú jemnejšie, krajšie, zdravé
  • používajte ho aj na riasy :) Stará sa o ne, sú bohatšie, nepadajú, sú hustejšie podobne ako vlasy. Oči nedráždi a ani ho nie je cítiť
Olej som kúpila hneď, ako ho na bionatural.sk naskladnili, lebo vždy, keď som sa chystala nakupovať, bol vypredaný. Nečudujem sa, je to poklad :) Kúpite ho za 9,95 eur.

Máte skúsenosti s ricínovým olejom? :)

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. ja som istý čas používala ricínový olej večer po odličovaní na mihalnice, mala som ich silnejšie a nevypadávali tak. Nedávno som skúšala aj hydrofilné odličovanie s ricínovým a olivovým olejom a odporúčam to vyskúšať! Čoskoro si budem musieť zakúpiť ricínový olej, lebo je to fakt poklad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, už ho síce na ne nepoužívam, aktuálne používam sérum na mihalnice od dermacolu. Ale podľa mňa každý olej je taký malý zázrak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám teraz priezračnú špirálu od ELF, som s ňom veľmi spokojná :) Ale chcela by som skúsiť aj sérum od Dermacolu.

      Odstrániť
  3. Nepoužívam ju dlho, len nejaké 2 týždne, ale nejaké výsledky už vidno, chystám sa na ňu napísať recenziu :) ELF som ešte neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si nedávno kupila Ricinák, a pouzivam ho na tvar miesto kremu vecer a aj na mihalnice. Mám akné tak som zvedavá ako bude učinkovat. Trošku mi príde ale nanašanie namahave.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oleje sa niekedy ťažšie používajú, treba ich poriadne vtrieť do pleti, ale výsledky stoja za to :)

      Odstrániť
  5. Ahoj, velmi dobry clanok. Tiez rozmyslam, ze si tento olej kupit. Mala som ricinovy, ale nie jamajsky, tak som zvedava. O tychto olejcekoch sa pise aj tu, vsade hovoria, ze je to zazrak, tak sa celkom tesim na vysledky.
    https://vypadavanievlasov.net/rast-vlasov/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ricínový aj jamajský čierny sú naozaj vynikajúce :) Nielen na vlasy, ale aj riasy.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe