Odlakovanie je easy!

12:48

Keď som medzi novinkami Essence videla nový odlakovač, vedela som, že bude môj. Kedysi ešte veľmi dávno bol môj ocino distribútorom jednej kozmetiky a medzi rôznymi vychytávkami bol aj tento odlakovač so špongiou. V tom čase som bola malé dievčatko a nechty som si nelakovala, ale veľakrát som videla, ako sa používal a už vtedy si ho žienky pochvaľovali. Odlakovanie nechtov neznášam, je to jedna z mojich najneobľúbenejších činností, zvlášť ak mám na nechtoch pieskový lak alebo trblietkový topper, ktorý je krásny, lak dlhšie vydrží, ale ani za nič nechce dole. 






O odlakovači si môžete prečítať:

   "Praktický odlakovač bez acetónu s integrovanou hubkou,ktorá odstáni jednoducho lak bez vatového tampónu.
Pokiaľ odstraňujete lak z jedného nechtu, druhý zostane nedotknutý. Vhodné i pre drobné opravy lakov.
150 ml"

Hoci som sa na odlakovač tešila, trochu som sa obávala toho, aký bude, či som si zasa nekúpila nejakú hlúposť, ktorú aj tak po čase vyhodím, lebo s ňou nič nebudem robiť. Našťastie, nič také sa nestalo a ja som ostala naozaj veľmi milo prekvapená! Odlakovač vyzerá na prvý pohľad ako balenie vitamínov. Farba obalu je veľmi pekná, taká jarná a pozitívna :) Po otvorení vás ovanie klasická vôňa odlakovača, nie nepríjemná ani príliš výrazná, aby vás po pár minútach rozbolela hlava. Najviac ma na nej baví to, že po odlakovaní mi prsty pekne voňajú a všetkým to pripomína jahody (mamina aj moja sestra ho používajú tiež). Druhou vecou, ktorú si všimnete, je čierna špongia vo vnútri, s malým otvorom. Teda, on malo pôsobí, ale nie je to tak. Keď s ním potrasiete, počujete, ako tam žblnká odlakovač. Keď sa mi zdá špongia suchšia, zavriem ho a buď s ním potrasiem alebo otočím hore dnom. Ako si  poradil s rôznymi lakmi?:
  • mala som klasický lak a na ňom nadlak s ozdobami (na fotke). Lak zliezol úplne v pohode a na nechte ostali len ozdôbky :) Tie som dala dolu odlakovačom na vatovom tampóne, ale aj ten mal čo robiť, aby ich dal dole, takže to mu vyčítať nejdem
  • topper išiel dolu dosť dobre, klobúk dolu
  • najväčšie prekvapenie: ešte nikdy som tak ľahko a rýchlo neodlakovala peiskový lak ako s týmto odlakovačom! S klasickým tampónom mi to trvá zväčša pol hodinu, niekedy aj viac (dva diely Big bang theory + prečítanie niekoľkých článkov). Tu stačí pár krát pootočiť prst a pieskový lak sa akoby začne rozpadávať. Keď ma už točenie nebaví (ak náhodou prejdem prstom po okraji balenia, trochu to bolí, príde mi ostrejší), dokončím to vatovým tampónom a odlakovačom. Keď som porovnávala, ako dlho to trvalo, bolo to niečo okolo 20 minút.
  • s obyčajným lakom si poradí dobre, závisí to aj od počtu vrstiev
Jedinou nevýhodou je to, že špongia sa mi pomaly, ale isto začína drobiť. Pri prvých použitiach som si nič také nevšimla, ale teraz sa z nej odtrhávajú malinké kúsky, ktoré sa zachytia na rukách. To je to najmenej zmyť ich z rúk, ale trochu ma to mrzí, lebo som tak tajne dúfala, že keď miniem odlakovač, len si tam nalejem nejaký iný a budem pokračovať vo veselom odlakovaní :) Celkovo ho však hodnotím na výbornú, lebo naozaj uľahčuje moju neobľúbenú činnosť a to, že zvláda pieskový lak, si ozaj zaslúži potlesk.

Plusy:
  • milý obal
  • odlakovač na rukách vonia, mne ako jahoda :)
  • je to rýchle a jednoduché, do dierky strčím prst, párkrát otočím a lak sa pomaly začne odstraňovať
  • šikovne si poradí aj s toppermi a pieskovým lakom
  • okraje sú podľa mňa trochu ostrejšie, ale keď si dáte pozor, nič nehrozí
Mínusy:
  • po niekoľkých použitiach sa mi začala drobiť špongia. Odtŕhajú sa z nej drobné kúsočky
Túto vychytávku kúpite v DM - droogérii, alebo na týchto dvoch stránkach, kde stojí 3,29.
Skúsili ste ho už? Prípadne niečo podobné? :)

You Might Also Like

16 Vaše komentáre

  1. ja som mala podobný už ani neviem akej značky bol, ale tiež to bol takýto so špongiou. to drolenie špongie sa stalo aj mne, tak to nezávisí od výrobcu, pravdepodobne. ja teraz používam odlakovač z Lidlu ružový a som spokojná. má pumpičku a to zas vyhovuje mne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v Lidli snorím už pár mesiacov a odlakovač nemáme :/ Asi preto, že je taký malý, ak budem v inom meste,musím skúsiť pozrieť tam :)

      Odstrániť
  2. Ten odlakovač vyzerá dobre, tiež neznášam odlakovanie nechtov a uvítam každý odlakovač, ktorý mi to uľahči a nesmrdí po ňom celý byt..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento veľmi nesmrdí a na rukách potom vonia :) Preto sa mi tak strašne páči :)

      Odstrániť
  3. Nějak mě takový odlakovač neláká :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš niečo iné, čo je overené, to je potom jasné :)

      Odstrániť
  4. tiež ma zaujal v ponuke určite si ho pojdem kupiť tak jasne nič nevydrži večne a teraz všetko vyrabaju tak aby sme si to kupovali znovu a znovu:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A tak, to trhanie zatiaľ nie je tragické, i keď si myslím, že keď sa minie odlakovač, aj špongia bude k.o. :) Ale neľutujem tú kúpu, naopak, učite si ho kúpim zasa :)

      Odstrániť
  5. Vyzera fajn, uz som o nom pocula, ale este jeden odlakovac mam, ale ked dojde, tak si urcite zozeniem nieco taketo :) Urcite je to len odlahcenie odlakovania... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, je to jednduchšie a aj rýchlejšie :) A voňavé :)

      Odstrániť
  6. Já používám neustále dokola odlakovač ISANA z Rossmanna a jsem s pokojená :)

    By-Moni

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nepoznám, ale keď sa vyberiem na výlet do Čiech,popozerám :)

      Odstrániť
  7. Zaujal ma, ja teraz používam od Lilier a tento si určite kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe